Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οι ΗΠΑ αλλάζουν παγκόσμια δεδομένα στα όπλα...

amr

Ετοιμάζετε να ανατράψει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην βιομηχανία των όπλων η Αμερική, η οποία ετοιμάζει την ανάπτυξη όπλων με κατευθυνόμενη ενέργεια.
Το γεγονός επιβεβαίωσε και η αναπληρώτρια υφυπουργός Στρατού των ΗΠΑ,  για την Έρευνα και την Τεχνολογία Μαίρη Τζ. Μίλερ, η οποία δήλωσε «βρισκόμαστε πολύ κοντά».
Αρχικά το σχέδιο των αμερικανών ήθελε να είναι έτοιμα τα συγκεκριμένα αμυντικά και επιθετικά όπλα, έως το 2023, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμα πιο νωρίς. 
«Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα λέιζερ λειτουργούν και κάνουν όλα όσα πρέπει να κάνουν ενάντια στις απειλές που προβλέπουμε. Και αυτές οι απειλές περιλαμβάνουν πυραύλους, πυροβολικό, όλμους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ», συμπλήρωσε η Μίλερ. 
Για την αποφυγή βλαβών και προβλημάτων ο αμερικανικός στρατός θα καταφέρει να παραλάβει τα όπλα λέιζερ, μόλις κατανοήσει πλήρως τις δυνατότητες τους, είπε η κα. Μίλερ, η οποία πρόσθεσε ότι: «εχουμε υποσχεθεί λέιζερ εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν να δώσουν αυτά που τους ζητούνταν, οπότε και οι χειριστές δικαίως έχουν αμφιβολίες».
Για την ώρα η αεροπορία της Αμερικής χρησιμοποιεί μικρότερες πλατφόρμες συστημάτων λείζερ, τα οποία αναμένεται να δοθούν και στον στρατό, ως πρώτο βήμα.
Μάλιστα η Αμερική δεν κρύβει τις φιλοδοξίες τις για το μέλλον και τις αλλαγές που ετοιμάζει για την παραγωγή όπλων, καθώς η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ δουλεύει μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOC), ώστε να δημιουργήσουν ένα επιθετικό λέιζερ και για αεροσκάφη και συγκεκριμένα για το AC-130. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more