Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Κίνδυνος γενικής εξέγερσης μουσουλμάνων στην χώρα

kindinos eksegersis prisonplanetgr

Η κατάσταση στην Ελλάδα με τις απελπισμένες μουσουλμανικές ορδές που έχουν κατακλύσει την χώρα χειροτερεύει. Στην Ειδομένη περισσότεροι από 12.000 ανθρώπους, παραμένουν σε τραγικές συνθήκες, μετά και από την τελευταία μεγάλη βροχόπτωση.
Η υγεία των προσφύγων και μεταναστών επιδεινώνεται καθημερινά, ενώ μετά την προσωρινή αποχώρηση αρκετών ΜΚΟ, δεν παρέχεται ιατρική περίθαλψη.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις από το εξωτερικό, που έχουν φτάσει στην Ειδομένη από την αρχή της εβδομάδας, «δεν ξέρουν τι να κάνουν», όπως αναφέρουν εθελοντές.
Όσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνειδητοποιούν την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου τόσο οι αντιδράσεις οξύνονται και γίνονται ανεξέλεγκτες. Όσο καταλαβαίνουν ότι δεν θα πάνε στην Ευρώπη, όπως τους υποσχέθηκαν, τόσο εξοργίζονται και κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν.
Μέχρι στιγμής κάποιοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, αλλά δεν αποκλείεται οι αντιδράσεις να στραφούν και κατά των πολιτών.
500 άτομα από το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Έφτασαν μέχρι την αερογέφυρα του Πολυκάστρου την οποία και απέκλεισαν για αρκετή ώρα. Στην Λέσβο σημειώθηκαν εντάσεις, με πρόσφυγες και μετανάστες να απειλούν ότι θα πέσουν στη θάλασσα αν πρόκειται να τους επιστρέψουν στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση πάντως προετοιμάζεται για την φιλοξενία τόσο όσων παραμένουν στην Ειδομένη όσο και των περίπου 5.000 που βρίσκονται στον Πειραιά, σκοπεύοντας να τους μοιράσει σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more