Το πρώτο βήμα για το οριστικό λουκέτο της Τουριστικής Α.Ε. και του δημοτικού κέντρου Καταρρακτών έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας. Η Δημοτική αρχή έφερε την πρόταση οι 19 μόνιμοι υπάλληλοι να μεταταχθούν 17 στον Δήμο Έδεσσας και 2 στο ΝΠΔΔ ΕΥ ΖΗΝ. Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής πέρασε ομόφωνα από τους παρισταμένους. Ο κος Γιάννου τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι ως παράταξη υπήρχε η άποψη ότι η μορφή αυτή που είχε η επιχείρηση αλλά και η λειτουργία της ήταν ασύμφορη. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να μπαίνει μέσα. Υπήρξε μια ευαισθησία και δόθηκε πίστωση χρόνου ώστε να διαπιστωθεί αν μπορέσει να γίνει βιώσιμη. Έπρεπε να είχε παρέμβει η δημοτική αρχή νωρίτερα. Οι 19 άνθρωποι βρέθηκαν σε μια ιδιωτική εταιρία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε. Μέχρι σήμερα 4 άνθρωποι βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι σε αυτή την εταιρία και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα σπίτια μας. Με βάση το νόμο αν μια Α.Ε. δημοτική καταγράψει 3 συνεχόμενους ισολογισμούς με παθητικό τότε πάει σε λύση και εκκαθάριση. Έπρεπε να παρθούν αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι όταν τους προτάθηκε να πάρουν το μαγαζί για να το λειτουργήσουν αρνήθηκαν. 14 μήνες σε κάθε ταξίδι στην Αθήνα προσπαθούσα να βρω λύσεις στα Υπουργεία για τους εργαζομένους. Λύση ήταν να απολυθούν οι μισοί αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε στο δρόμο ανθρώπους. Η σημερινή δημοτική αρχή νοικοκύρεψε τον Δήμο και έχει πληρώσει μέχρι σήμερα περίπου 10 εκ. ευρώ. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των εργαζομένων μας γύρισαν την πλάτη.
Β. Δημητριάδης: Να αποδοθούν ευθύνες
το λόγο πήρε αμέσως μετά ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Έδεσσας Βασίλης Δημητριάδης που τόνισε ότι θα πρέπει δώσει το παρόν στο δημοτικό συμβούλιο ο εκκαθαριστής και να μας πει ποιοι φταίνε για αυτή την κατάσταση. Ακόμη αποκάλυψε ότι ο εκκαθαριστής του είπε ότι έχει ανακαλύψει πράγματα. Τέλος αφού πρώτα τόνισε ότι στην αρχή είχε διαφορετική άποψη για το λουκέτο της Τουριστικής Α.Ε σήμερα είναι αναγκασμένος να πει το ναι και να στηρίξει τους εργαζομένους που δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι. Βόλευε κάποιους η λειτουργία της επιχείρησης με αυτό τον τρόπο.Ήταν εσκεμμένο το αποτέλεσμα των 3 συνεχόμενων παθητικών για να κλείσει.
Δ. Ταπαζίδης: Ο κος Ταπαζίδης πήρε το λόγο και τόνισε ότι πρέπει να γίνει το νόμιμο. Υπάρξουν διατάξεις και νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται. Πρέπει να γίνει έλεγχος για να δούμε ποιος φταίει για αυτή την κατάντια. Σήμερα ο Δήμος θα πληρώσει περίπου το 98% των οφειλών. Φαίνεται ότι αυτή η επιχείρηση μονίμως λειτουργούσε με ελλείμματα και πλέον καλείται ο ιδιώτης να την λειτουργήσει ώστε να έρθουν έσοδα.
Γ. Σόντρας: Ο κος Σόντρας τόνισε ότι η παράταξη της πλειοψηφίας ομολόγησε ότι από την αρχή ήταν στόχος της και σκοπός της να οδηγηθούν οι καταρράκτες σε ιδιώτη. Εμείς καταψηφίσαμε την ιδιοτικοποίηση των Καταρρακτών αλλά σήμερα ερχόμαστε και μας ζητά ο Δήμαρχος να δώσουμε λύση στα προβλήματα που ο ίδιος έβαλε. Η παράταξη μας είναι εδώ για τα δύσκολα και τα μεγάλα. Δεν μπορεί κανείς να πει όχι στους εργαζομένους που πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται.
Μ. Φουνταλής: Δικαιωμένος πλήρως δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μίχάλης Φουνταλής τονίζοντας Α.Ε. έκαναν τους Καταρράκτες οι δυο παρατάξεις του κου Γιάννου και του κου Σόντρα την ίδια ώρα που εκείνος τόνιζε ότι αυτή η απόφαση θα οδηγούσε στο λουκέτο. Έτσι δικαιώθηκε λίγα χρόνια αργότερα. Αυτές οι παρατάξεις έταζαν στους εργαζομένους λόγια παχιά και τους έβαλαν στον τουρβά με την συμμετοχή τους στο 2%. Το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δεν τους διασφαλίζει σε τίποτα ούτε και η απόφαση του Δ.Σ. Συμφωνώ με αυτή τη λύση. Πρέπει να πιέσουμε όλοι την κεντρική εξουσία ώστε να γίνει πράξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου