Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τρόμος στην κυβέρνηση! Κάτι περιμένουν...

srz

«Καμία χώρα που κάνει μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη» υποστηρίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές, που σχολίασαν μετά το υπουργικό συμβούλιο ότι η Ελλάδα θα επιμείνει για την επιβολή ποινών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης είναι η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, γι’αυτό τον λόγο συνομίλησε χτες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογο του, ώστε να βρεθεί λύση για το προσφυγικό
Όπως διέρρευσε, κατά το υπουργικό συμβούλιο ειπώθηκε πως η κατάσταση είναι «διαχειρίσιμη» αλλά «το στοίχημα δεν είναι εύκολο» όσον αφορά τις υποδομές. 
Σχετικά με αυτούς που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, οι πηγές ανέφεραν: «είμαστε υποχρεωμένοι, εκ των πραγμάτων, να κάνουμε περισσότερες από τις 20.000 + 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα ότι θα δημιουργήσει».
 Οι πηγές παρουσιάστηκαν ανήσυχες, καθώς τόνισαν ότι: «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, εξήγησε: «οι μόνιμες θέσεις φιλοξενίας δεν θα υπερβούν σε καμία περίπτωση το 1/50 των συνολικών ροών. Αυτό αναλογεί στην Ελλάδα με βάση τον πληθυσμό και τις οικονομικές της δυνατότητες» και συμπλήρωσε πως: «άμεσος στόχος είναι να καταστεί σαφέστερη η διαδικασία για την επανεισδοχή μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο».
Παράλληλα, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επισημάνθηκε πως: «είναι κρίσιμο να συνεχιστεί η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και να διατηρηθεί η διάθεση συμπαράστασης της κοινωνίας στους πρόσφυγες, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει «ή θα κερδίσει ο ανθρωπισμός ή η ακροδεξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more