Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα Ιουλιανός- ήταν «παραβάτης»; στην Λαογραφική εταιρία νομού Πέλλας!

Η Λαογραφική εταιρία νομού Πέλλας εγκαινιάζοντας τον νέο κύκλο εκδηλώσεων και ομιλιών της στο ιδιόκτητο κτίριο της στην οδό Μακεδονομάχων 14 στο Βαρόσι, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα Ιουλιανός- ήταν παραβάτης; 

Τον Ιουλιανό, με το προσωνύμιο «ο παραβάτης», τον γνωρίζουμε όλοι από τα σχολικά μας χρόνια. Τι, όμως, περί αυτού ξέρουμε;
Σύμφωνα προς την διδασκαλία του Χριστιανικού ιερατείου, ενώ υπήρξε βαπτισμένος Χριστιανός αποστάτησε και ακολούθησε, την παλαιά θρησκεία. Όταν ανήλθε επί του αυτοκρατορικού θρόνου, επεχείρησε να επιβάλει, βιαίως, τον πολυθεϊσμό. Επί των ημερών του, οι Χριστιανοί εδιώχθησαν. Στην ιστορία έμεινε γνωστός ως «Ο Παραβάτης», ένα παράδειγμα προς αποφυγή.
Αντίθετη, όπως είναι φυσικό, στάση έναντι του Ιουλιανού εκράτησαν οι, τότε, εθνικοί και τηρούν οι σύγχρονοι πίθηκοι τους. Με την διαφορά, ότι οι σύγχρονοι του Ιουλιανού «εθνικοί» τον εθεώρησαν ως έναν σπουδαίο ηγέτη, ενώ οι σύγχρονοι μας «νεοεθνικοί» τον θεωρούν ως μεγάλο ηγεμόνα, ως μεγάλο νομοθέτη, ως μεγάλο…ως μεγάλο… ο οποίος εδολοφονήθη από τους χριστιανούς.
Ποια πλευρά έχει δίκαιο; Την παρουσίαση έκανε ο  ιστορικός δοκιμίος και  συγγραφέας ΕυάγγελοςΤσουλούφης. Δεκάδες ήταν οι φίλοι της αλήθειας και απόψεων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more