Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Δ. Μπίνος: Θλίψη για τους ανθρώπους που έφυγ


Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας την Τετάρτη το απόγευμα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες όπου υπήρξαν νεκροί και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα αυτής της άνανδρης επίθεσης. Ο κος Μπίνος εξέφρασε την λίπη του για του αδικοχαμένους Ευρωπαίους πολίτες τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί πλήγμα για την καρδιά της Ευρώπης η επίθεση. Ακόμη ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τους επικεφαλής των συνδυασμών όπου και διαπιστώθηκε ότι η Αλμωπία δεν έχει κατάλληλο χώρο για την φιλοξενία αυτών των δομών. Ακόμη ενημέρωσε το σώμα για τις ακόλουθες δράσεις του ως Δήμαρχος Αλμωπίας:

ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΤΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Με έναν ιδιαίτερο και συμβολικό τρόπο υποδέχτηκε την Άνοιξη ο Δήμος Αλμωπίας, ο οποίος μετά από την ευγενική προσφορά των Φυτώριων Γιαννούση με έδρα την Φιλώτεια Αλμωπίας, διένειμε φυτά και δενδρίλια σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες καθώς επίσης και στην πόλη της Αριδαίας σε συνεργασία με τους Προέδρους.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που σχετίζεται με την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα θα γεμίσουν χρώματα και αρώματα από τα πολύχρωμα λουλούδια τα χωριά μας. Τα σημεία που θα φυτευτούνε, θα επιλεγούν από τις τοπικές κοινωνίες.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε τα Φυτώρια Γιαννούση, όπου είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει θερμά τους ιδιοκτήτες για την ευγενική τους πρωτοβουλία και με αυτή την ευκαιρία ευχήθηκε καλή Άνοιξη σε όλο τον κόσμο.

Διαμορφώσαμε τον αύλειο χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου κοντά στον κυκλικό κόμβο .Ο χώρος αυτός ήταν βούρκος στάσιμων νερών.
Υποδεχτήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στην Έδεσσα, όπου εγκαινιάστηκε το νέο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, παρουσία του Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ. Η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της εκκλησίας είναι πολύ μεγάλη μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι ένας φωτισμένος άνθρωπος τον οποίο είχα γνωρίσει όταν υπηρετούσα ως καθηγητής στο Ακραίφνιο Θηβών, τότε που ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας. Εκείνη την περίοδο, είχα την ευκαιρία να θαυμάσω το θεάρεστο έργο του, το οποίο συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας. Συγχαίρω τον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη που συντονίζει όλη την προσπάθεια και είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία που ζούμε. Γιώργο, συνέχισε δυναμικά!
Συντήρηση του δικτύου ομβρύων στο Γαρέφι για να αποφεύγονται πλημμύρες στον οικισμό και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων.Τεχνικό πρόγραμμα 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more