Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εκτόξευση επιδημιών προειδοποιούν οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”…

arrostia
Καθόλου επιφυλακτικοί δεν φαίνεται να είναι οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης ενδημιών σε ολόκληρη την Ελλάδα!
Πολλά παιδιά είναι άρρωστα από το κρύο και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, την ίδια ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε φαγητό και νερό. Οι σκηνές και τα αυτοσχέδια παραπήγματα των μεταναστών δεν επαρκούν για όλους, ενώ οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες ασφυκτιούν από χιλιάδες άτομα που βρίσκονται στον καταυλισμό.
Αυτή τη στιγμή, στην Ελληνική πλευρά της Ειδομένης, στο Κιλκίς βρίσκονται περίπου 10.000 πρόσφυγες, ενώ στα κέντρα φιλοξενίας σε Νέα Καβάλα και Χέρσο, βρίσκονται άλλοι 4.000.
Δυστυχώς, η εικόνα στην περιοχή προβλέπεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι καθημερινά φτάνουν στη χώρα από τα τουρκικά παράλια τουλάχιστον 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες.
Εν τω μεταξύ, στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την πλευρά των Σκοπίων, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ανά διαστήματα πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας και του στρατού, ενώ στο σημείο έχουν σταλεί τεθωρακισμένα αυτοκίνητα εκτόξευσης νερού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more