Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τεράστιο πλήγμα για τους Τζιχαντιστές! (Εικόνα)

isis

Το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) εξασθενίζει βαθμιαία, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από έγκυρες πληροφορίες που παρέχουν διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης, όσο και από ένα χάρτη ο οποίος έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του και καταδεικνύει το ακριβές μέγεθος που έχουν υποστεί οι Τζιχαντιστές σε κάθε επίπεδο!
Η απώλεια εδαφών σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας ερευνών IHS, ανέρχεται στο 22% των κεκτημένων του ISIS σε Συρία και Ιράκ κατά τους τελευταίους 14 μήνες,
Νέα ανάλυση που έγινε εκτιμά ότι η ισλαμιστική οργάνωση έχει μειωμένα έσοδα κατά 40% μετά την απώλεια του ελέγχου στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Η ίδια ανάλυση εκτιμά επίσης ότι η ισλαμιστική οργάνωση έχει μειωμένα έσοδα κατά 40% μετά την απώλεια του ελέγχου στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Αυτό οφείλεται στο ότι οι Κούρδοι της Συρίας που ελέγχουν πλέον την περιοχή δεν επιτρέπουν τη μεταφορά πετρελαίου από λαθρεμπόρους που μέχρι πρότινος αγόραζαν από το ISIS το πετρέλαιο και στη συνέχεια το διακινούσαν περνώντας ανεμπόδιστα τα σύνορα με την Τουρκία, όπως σημειώνεται.
Πηγές ασφαλείας δήλωσαν εξάλλου στο BBC ότι μειωμένη είναι και η ροή Βρετανών τζιχαντιστών προς τη Συρία.
Οι ερευνητές καταλήγουν πως  οι απώλειες εδαφών, μελών και εσόδων σε συνδυασμό με τη σύλληψη ή τον θάνατο ηγετικών στελεχών της οργάνωσης έχουν εκτονώσει την ισχύ των προπαγανδιστικών μηνυμάτων του ISIS.
isisssss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more