Τα σενάρια τα οποία ακούγονται για την ανάληψη της 3ης αντιπροεδρίας από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έρχονται στην επικαιρότητα καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο κος Περιφερειάρχης να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του. Σε αυτή την περίπτωση επικρατέστερη να αναλάβει την Περιφέρεια είναι η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Πάντως ακόμη και αν μείνει στην θέση έχοντας διπλό ρόλο, όταν θα γίνουν εκλογές τότε είναι δεδομένο ότι ο Απόστολος πάρει Κυβερνητικό θώκο. Έτσι και πάλι η θέση του τα χειρέψει. Πάντως είναι δεδομένο ότι η κα Πατουλίδου σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εκπροσωπήσει σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση έναν συνδυασμό νίκης. Έτσι μπορεί το 2019 να φαίνεται μακρινό, παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σήμερα η κατάσταση με τις έδρες στην Περιφέρεια έχουν την σημασία τους καθώς αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο συνδυασμός του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ιωαννίδη. Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει δυνάμεις. Δείτε παρακάτω τις έδρες:
Απόστολος Τζιτζικώστας Αλληλεγγύη σύγχρονη ανθρώπινη Μακεδονία 43 έδρες
Γιάννης Ιωαννίδης ΠΚΜ Πρωταθλήτρια Περιφέρεια 11 έδρες
Δέσποινα Χαραλαμπίδου Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα 4 έδρες
Νικόλαος Χρυσομάλλης Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια 3 έδρες
Μάρκος Μπόλαρης Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση 3 έδρες
Ιωάννης Ζιώγας Λαϊκή Συσπείρωση 3 έδρες
Νιόβη Παυλίδου Πολίτες Μπροστά 2 έδρες
Μιχάλης Τρεμόπολος Οικολόγοι 1 έδρα
Αθανάσιος Αγαπητός ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1 έδρα
Με βάση τις παραπάνω έδρες αλλιώς εκλέχτηκαν οι υποψήφιοι και σήμερα ανήκουν αλλού. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα ανήκει στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μιας και ήταν υποψήφια Βουλευτής. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέβηκε υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ αρά και ο συνδυασμός του έχει χρωματιστεί. Ο Μάρκος Μπόλαρης κατέβηκε με την ΔΗΜΑΡ και σήμερα είναι Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νιόβη Παυλίδου κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ και σήμερα μάλλον ανήκει στο Ποτάμι. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με τους Οικολόγους που σήμερα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κατά τα φαινόμενα στις επόμενες εκλογές θα έχουμε αλλαγές τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα άλλα Κόμματα. Τα σενάρια που ακολουθούν είναι τα παρακάτω:
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε μια δυνατή υποψηφιότητα είτε είναι στην Κυβέρνηση είτε ότι. Τα ονόματα τα οποία ακούγονται σήμερα είναι τα ακόλουθα: Ο σημερινός Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και ο Σημερινός Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος που η θητεία του θα λήγει τότε αφού είναι κοινές οι εκλογές ενώ και το 2014 ενδιαφέρθηκε να καταρτήσει συνδυασμό.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στη Νέα Δημοκρατίας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεν θα κάτσουν στην υποψηφιότητα από τα στελέχη της σημερινής Περιφερειακής αρχής. Τα ονόματα που ακούγονται είναι τα παρακάτω: Του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βουλευτή και πρώην Υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, του Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργού ΜΑΡΘΑ Θεόδωρου Καράογλου, του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και του Κώστα Καραμανλή jounior Βουλευτή Σερρών. Όποια και αν η επιλογή οι παραπάνω είναι δυνατές προσωπικότητες.
ΠΑΣΟΚ
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πάει σε μια δυνατή επιλογή. Τα ονόματα τα οποία συζητούνται είναι αυτά του Πρώην Υπουργού, Βουλευτή Πέλλας και περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Πασχαλίδη. του Δημάρχου Συκεών Σίμου Δανηιλίδη και της Ευρωβουλευτού της Ελιάς Εύας Καϊλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου