Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Αυτός θα είναι ο πραγματικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας…

verb

Έχει ειπωθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι στην Ελλάδα δεν αποφασίζουν οι Έλληνες Πρωθυπουργοί, αλλά οι ξένοι παράγοντες, οι οποίοι τους υποδεικνύουν και με τον τρόπο τους επιβάλουν όσα “πρέπει” να γίνουν.
Πριν από μερικά χρόνια, η βρετανική εφημερίδα “The Guardian” είχε αναφέρει πως ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Ολλανδός Maarten Verwey, ο οποίος κινεί παρασκηνιακά τα νήματα και έχει λάβει υπερεξουσίες από την Ε.Ε..
vera
Ο Verwey είναι ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECIFN), αλλά τον Ιούλιο του 2015 διορίστηκε από τον Γιούνκερ ως Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο εν λόγω κύριος έχει τεράστια ισχύ.
Όποιος κι αν φαίνεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, λαμβάνει εντολές από τον κύριο αυτόν, ο οποίος αποφασίζει τα πάντα, ενώ εγκρίνει και τα ποσά που θα δοθούν στην Ελλάδα. Μάλιστα ήταν υπεύθυνος και για το πρόγραμμα της Κύπρου και για αυτό το λόγο πολλοί θεωρούν ότι αυτός κρύβεται πίσω από την τότε απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων.
“Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πως θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια” τονίζει η έγκριτη βρετανική εφημερίδα.
Όσο λοιπόν κι αν θέλουμε να νομίζουμε ότι εκλέγουμε κυβερνήσεις, όσο αυτές υπακούν σε ξένες εντολές, εντολοδόχος “πρωθυπουργός” θα είναι ο Maarten Verwey.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more