Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Εκβιασμοί, απειλές, αποκαλύψεις, σφαλιάρες και μηνύσεις στην πολιτική κονίστρα της Αλμωπίας

Εκβιασμοί, απειλές, αποκαλύψεις, σφαλιάρες και μηνύσεις στην πολιτική κονίστρα της Αλμωπίας

Φαίνεται πως ρυπογόνοι παράγοντες επηρεάζουν άρρηκτα το πολιτικό κλίμα της Αλμωπίας τις τελευταίες μέρες.  Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται εκβιασμοί, απειλές, αποκαλύψεις, χειροδικίες και μηνύσεις.  Πρωταγωνιστές στα παραπάνω  δημοτικοί παράγοντες, εξωθεσμικοί και υποψήφιοι Δήμαρχοι παλαιοτέρων ετών. 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος Εξαπλατάνου Παράσχος Τσάνταλης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αλμωπίας για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο αναφορικά με υποθέσεις που έχει καταγγείλει, εκκρεμούν εναντίον πρώην αυτοδιοικητικού. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε φραστικό επεισόδιο με χειροδικία  στο οποίο συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαββίδης. Τελικώς οι ψύχραιμοι που βρέθηκαν στον χώρο αποσόβησαν τα χειρότερα. Στη συνέχεια ο κος Τσάνταλης με ανοικτή επιστολή του προς τοπική εφημερίδα αποκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο κος Σαββίδης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αλμωπίας  κατήγγειλε την κόρη του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου Σταύρου Τουφεγγόπουλου για έκνομες ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Σαββίδης έχει καταθέσει μηνύσεις για αυτό το γεγονός αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια.

Το ΠΑΣΟΚ εναντίον Σαββίδη
Με ανακοίνωση που επιτίθεται προς τον αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Αλμωπίας Γιώργου Σαββίδη εξέδωσε η συντονιστική επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αλμωπίας με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία ο κος Σαββίδης με την προηγούμενη ιδιότητα του έστελνε επιστολές καταγγέλλοντας  διάφορες παρατυπίες κατά την άποψη του που αφορούσαν πρόσωπα τα οποία είχαν εμπλακεί με τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση: 

“Με αφορμή τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας  στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη, νυν αντιδημάρχου δήμου Αλμωπίας.
Στο παρελθόν ο κ. Σαββίδης όντως υπήρξε γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αριδαίας. Από το 2013 κι έπειτα με την εκλογή των νέων οργάνων στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ έπαψε να κατέχει την θέση του γραμματέα. Επιπροσθέτως, συνετάχθη στις δημοτικές εκλογές με αντίπαλη παράταξη.
Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί ρητά και κατηγορηματικά με τις πρακτικές του εν λόγω εγγράφου που αμαυρώνουν την φυσιογνωμία και ιδεολογία του Κινήματος.

Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Δήμου Αλμωπίας 

Έγινε θέμα στο Δ.Σ.

Το παραπάνω ζήτημα μάλλον ήταν η αφορμή για να ανάψει η κουβέντα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος προσπάθησε να καλύψει τον αντιδήμαρχο του επιτιθέμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που του ασκούν κριτική απειλώντας και αυτός με την σειρά του  για μηνύσεις  ενώ δεν έλειψε να κάνει υποδείξεις για τον τρόπο που λειτουργούν. Αυτές οι εκφράσεις σαφώς και είναι καταδικαστέες ιδιαίτερα από έναν αιρετό ο οποίος στον πανικό του έχασε την ψυχραιμία του για άλλη μια φορά αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για λογοκρισία! Στη δική μας μεγάλη παρουσία στο αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ πρώτη φορά είδαμε αυτοδιοικητικό με τόση μανία να επιτίθεται στον τοπικό τύπο και μάλιστα να κάνει υποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more