Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τα Σκόπια τελείωσαν! Διάλυση...

skopia
Με βάσει τις εξελίξεις, την κοινή λογική αλλά και τις… προφητείες το  πρώτο μεγάλο θύμα γεωπολιτικής αλλαγής εντός της Ευρωπαϊκής Επικράτειας θα είναι τα Σκόπια!  Δίχως να μπορούν να υποβαστάζουν για πολύ καιρό ακόμα την πίεση του προσφυγικού… τσουνάμι που συσσωρεύεται απειλητικά στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, είναι δεδομένο ότι θα λυγίσουν.
Όσα «Hot spot» και να δημιουργηθούν στην Ελλάδα κι όσοι πρόσφυγες κι αν βρεθούνε στη χώρα μας, κανείς δεν θέλει να μείνει εδώ. Άλλωστε, όλοι αυτοί ξεκίνησαν από τις εμπόλεμες περιοχές όχι για να εγκατασταθούν εδώ, αλλά κυρίως, για να φτάσουν στη Γερμανία και στις Βορειότερες χώρες της Ευρώπης.
«Μέρκελ βοήθησέ μας», «Ανοίξτε τα σύνορα», «Βοηθήστε τα παιδιά μας» ήταν μερικά που από τα συνθήματα, που έγραφαν οι πρόσφυγες στα πανό που κρατούσαν κατά τη διαμαρτυρία τους, πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, στην Ειδομένη. «Θέλουμε απλά να περάσουμε», «Φύγαμε από πόλεμο και θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον», «Είμαστε μέρες εδώ και πεινάμε» έλεγαν, κρατώντας στην αγκαλιά τους μικρά παιδιά.
Διάχυτη παντού η απελπισία στον καταυλισμό που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» περισσότερων από 10.000 ψυχών, οδηγεί σε συνεχείς εντάσεις  που δημιουργούνται από την πολυήμερη αναμονή, σε άθλιες συνθήκες, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων.
Απροκάλυπτα και ανοιχτά πλέον οι Γερμανοί, παραδέχονται ότι η Ελλάδα θα γίνει ένα μεγάλο «hot spot» και ότι όλο αυτό θα γίνει με σχέδιο, χωρίς ωστόσο να υπολογίζουν τη δυναμική των μεταναστευτικών μαζών, οι οποίες συρρέουν ακάθεκτες από παντού.
Λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Κολέγιο των Επιτρόπων για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού βοήθειας για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης εντός της Ε.Ε., δηλαδή και στην Ελλάδα, συνολικού ποσού 700 εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύπτεται «ένα σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» στην Ελλάδα.
Ωστόσο ποιος στα αλήθεια μπορεί να τιθασεύσει τόσο κόσμο που με κάθε τρόπο βρίσκεται στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο ώστε να αδράξει την οποιαδήποτε ευκαιρία να την διατηρήσει και να δραπετεύσει μακριά από την παγίδα που του έστησαν οι Ευρωπαίοι όταν του υποσχέθηκαν το ταξίδι προς το όνειρο;
Τη «νύφη» λοιπόν για όλη αυτή την κατάσταση αναμένεται να την «πληρώσει» το κράτος των Σκοπίων, αδυνατώντας να διαχειριστεί όχι μόνο την πίεση του μεταναστευτικού ρεύματος, αλλά κυρίως την οργή όλων αυτών των ανθρώπων που γνωρίζουν από πόλεμο, μάχες και όπλα και τους διακόπτουν σήμερα το ταξίδι τους, ενισχύοντας μάλιστα τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις φύλαξης.
Εν τω μεταξύ, αυτές τις ημέρες έρχονται στην επιφάνεια προφητείες, του  πάντα επίκαιρου Άγιου Παϊσιου, που παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με ένα «οικοδόμημα κτισμένο με τούβλα» κατοικούμενο από «φαρσαλινούς χαλβάδες» , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων και μοιραία θα καταρρεύσουν (Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994,τόμος 1, Σελ 66)…
Η ΠΓΔΜ ζητά και αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δεν έχει το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβάνοφ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στα Σκόπια.
«Ζητούμε και αναμένουμε μια λύση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν μονομερείς λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν εις βάρος μας. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεργαστεί με το νότιο γείτονα της για την υπέρβαση των προκλήσεων από την μεταναστευτική κρίση», κατέληξε ο Ιβάνοφ στην ομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ.
Είναι προφανές λοιπόν, πως οι βόρειοι γείτονες μας, έχουν ήδη αρχίζει να θορυβούνται επικίνδυνα με τα νέα δεδομένα. Κι όσο πιο πολύ τα Σκόπια εμποδίζουν τους μετανάστες, αποτρέποντας τους από το όνειρο και την ελπίδα, τόση μεγαλύτερη θα είναι και η βία με την οποία θα εφορμήσουν μέσα στη χώρα και θα την οδηγήσουν στην κατάρρευση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more