Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επιμένουν οι θεσμοί! Ζητούν μείωση 50% για τις συντάξεις..

jhjyhyye
Δραστικές μειώσεις των νέων συντάξεων απαιτούν ξανά οι  δανειστές, οι οποίοι προτείνουν ψαλίδι μέχρι και 50%. Πρόκειται για μείωση αρκετά πιο μεγάλη από αυτή που προβλέπει το σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου. Αν δεν έρθουν αυτές οι αλλαγές, αναμένεται να μην εγκρίνουν το νέο ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου, οι δανειστές ζητούν τη θέσπιση χαμηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης, καθώς δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις από αυτά που έχει προβλέψει η κυβέρνηση. Αυτές αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των νέων συντάξεων, όσων δηλαδή βγουν στη σύνταξη ύστερα από τη δημοσίευση του νέου ΦΕΚ, στο οποίο θα περιέχεται το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με την πρόταση Κατρούγκαλου, έρχονται μειώσεις μέχρι και 30%, αλλά οι εταίροι διαφωνούν και φαίνεται μέχρι στιγμής πως είναι κάθετοι με τις απόψεις τους. Το σχέδιο προβλέπει πως ο μισθός της σύνταξης θα καθορίζεται πλέον βάσει του μέσου όρου αποδοχών του εργαζομένου καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου, ενώ θα μειωθούν αισθητά και οι συντελεστές αναπλήρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more