Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

5 προτάσεις για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στα Γιαννιτσά!


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας 5 ήταν οι τελικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στα Γιαννιτσά! Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν η Υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος κος Στάμκος μετέφερε στον Υπουργό την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για τον τρόπο που μεθοδεύτηκε η απόφαση για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Φιλλιπάκου τονίζοντας παράλληλα τα σημαντικά μειονεκτήματα της πρότασης που σαφώς είναι το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις φιλοξενείται το δημοτικό ωδείο με 250 παιδιά καθώς και οι δεξαμενές της ΔΕΥΑ που υδροδοτούν όλα τα Γιαννιτσά. Ακόμη αποτρεπτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι το στρατόπεδο υφίσταται στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και του γεγονότος ότι οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να μπαινοβγαίνουν στο στρατόπεδο. Τέλος ανέφερε την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας στο έκτακτο θυελλώδες συμβούλιο την Παρασκευή το βράδυ που καταδίκασε την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο Φιλλιπάκου. Η Υφυπουργός κα Τζάκρη υποστήριξε πως κατάλληλος εναλλακτικός χώρος μπορούν να είναι οι πρώην εγκαταστάσεις στο ΝΑΤΟ έξω από την Αραβησσό. Ο Βουλευτής κος Σηφάκης ανέφερε τρία σημεία, τον χώρο στο πρώην σφαγείο Γιαννιτσών, τις αποθήκες μπέρλει στον δρόμο για τον ποταμό Λουδία και το παλιό στρατόπεδο ΤΑΛΑΜΠΑΣ κοντά στο χωριό Αμπελειές.

Γιάννης Σηφάκης : 
Είναι στιγμές ευθύνης για όλους

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης πρότεινε σήμερα Τρίτη 01.03.2016 στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο και Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα καθώς και στον Δήμο Πέλλας τους παρακάτω χώρους για την ίδρυση κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή των Γιαννιτσών. Θεωρεί ότι απαιτείται άμεση απόφαση, με συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έγκαιρα η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της Ειδομένης και να γίνουν ελέγξιμες και διαχειρίσιμες οι προσφυγικές ροές. Ο λαός των Γιαννιτσών ετοιμάζεται να δείξει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά του με όλους τους δυνατούς τρόπους. Οι χώροι που υποδείχτηκαν από τον βουλευτή είναι οι ακόλουθοι:  
1.      Πρώην Σφαγεία Γιαννιτσών
Πρόκειται για έκταση 25.000 τμ. ιδιοκτησίας του Δήμου. Η απόσταση του από το κέντρο τον Γιαννιτσών περί τα 5 Κm. Βρίσκεται πάνω στην Εθνική Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης.  Υπάρχει φωτισμός και είναι περιφραγμένο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Χρειάζεται συνεννόηση με τον Δήμαρχο.


2.  Συνεταιρισμός Μπέρλεϋ
16000 m2 στεγασμένος χώρος πάνω στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών-Αλεξανδρειας σε απόσταση 3km από τα Γιαννιτσά.  Έχει ηλεκτρικό ρεύμα,νερό και είναι περιφραγμένο. Περιβάλλων χώρος επιπλέον 16.000 μ2.  Ανήκει στην ΑΤΕ bad. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα



3.  Παλαιό στρατόπεδο ΤΑΛΑΜΠΑΣ
3 km από τα Γιαννιτσά


4.  Το πρώην στρατόπεδο του ΝΑΤΟ έξω από τα Γιαννιτσά


5.  Μια έκταση 400 στρέμματα ανάμεσα στην περιοχή Αθύρων και Άγιο Πέτρο χωρίς υποδομές

1 σχόλιο:

  1. STILTETOUS STA XERONISIA. VALTE PENTE DEKA AGIROBOLIMENA KARABIA STA DIATHNI IDATA KE VALTOUS EKI.STILTOUS STA SPITIA POU IPOGRAPSAN TA MNIMONIA KIFISIA EKALI PANORAMA MIKONO KRITI PELOPONISO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more