Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Νέες βολές Δραγασάκη κατά ΔΝΤ! «Τώρα ανακάλυψαν ότι απαιτούνται νέα μέτρα»


dragasakis
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του 1ου Οικονομικού Forum των Δελφών εξαπέλησε νέα επίθεση εναντίον του ΔΝΤ σχολιάζοντας σε έντονο τόνο τους λόγους για τους οποίους εμποδίζεται η ολοκλήρωση της αξιολόγισης.
Ο κ.Δραγασάκης είπε χαρακτηριστικά: «Στον 6ο χρόνο των μνημονίων, κάποιοι ανακάλυψαν ότι απαιτούνται και νέα μέτρα συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ. Γιατί να την θεωρήσουμε υπεύθυνη στάση αυτή; »
«Οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν δημιουργηθεί. Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι πλέον αδικαιολόγητη. Όποιος θέλει να καθυστερήσει τη διαπραγμάτευση δεν σου λέει τίποτα. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο να υπάρχουν στο τραπέζι δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις» συνέχισε.
Ο κ.Δραγασάκς αναφέρθηκε και στα ανοικτά ζητήματα κυρίως με τα έσοδα από τους φόρους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αλλά και τις αμυντικές δαπάνες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να λάβουμε μέτρα που να αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ για να επιτύχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018. Αυτό θα το κάνουμε όπως, θα λάβουμε και τα μέτρα για την κάλυψη των όποιων κενών παρουσιαστούν»
Για τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φαίνεται πως η ολοκλήρωση της αξιολόγισης συνδέεται άμεσα με την προσφυγική κρίση στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς κατά την ομιλία του. 
«Η προσφυγική κρίση καθιστά αναγκαία την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατόν. Υπάρχει αντικειμενική σύνδεση του προσφυγικού με τη διαδικασία της α’ αξιολόγησης» είπε.  
Ο κ.Δραγασάκης κατέληξε πως : «Το όραμά μας δεν είναι να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να γίνουμε ο Λίβανος της Ευρώπης», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν επιζητά οικονομικά ανταλλάγματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση συλλογικά. Θα πρέπει οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more