Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το Αγροτικό ζήτημα


Οι αγρότες όλης της χώρας, ένα μήνα σχεδόν τώρα απεργούν, διαδηλώνουν, δυναμικά πιέζουν τη κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο με αποκορύφωμα το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα που έχει γίνει ποτέ. Κι αυτό, γιατί πράγματι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, η πρωτογενής παραγωγή που κάνουν οι αγρότες, θα καταστραφεί οριστικά. Το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα γραφεί – ίσως με χρυσά γράμματα – με τα πιο θετικά λόγια στην ιστορία του Αγροτικού κινήματος. Και τώρα παραθέτω κάτι σχετικό με τους αγρότες:
Απόσπασμα από το βιβλίο τουΜπάμπη Καλλιντέρη
«Κώστας Α.Καραμανλής τρία ταραγμέναχρόνια 2009-2011»
Σελίδα 23-24 χρόνος έκδοσης 2013
Τηλεφωνική επικοινωνία 6930932789
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Σε ό,τι αφορά στους αγρότες,θα πρέπει να τονισθεί ότι είναι μια ομάδα, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι μικροβιοτέχνες, οι ευπαθείς ομάδες οι οποίοι πρέπει να έχουν δίπλα τους την κρατική μέριμνα και όχι να διασύρονται κάθε φορά που διεκδικούν καλύτερους όρους στο οικονομικό τους περιβάλλον, π.χ. φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, λιπάσματα, κ.λ.π. Δεν υπάρχουν εκατομμυριούχοι αγρότες όπως είπε επί σειρά ετών ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεοδ. Πάγκαλος.
Ο δε άλλοτε  Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Γιαννόπουλος είχε χαρακτηρίσει τους αγρότες
«καθυστερημένους» και « αγράμματους». Οι αγρότες είναι από τις πιο ασθενέστερε οικονομικά ομάδες, από τις λίγες που κάνουν πρωτογενή παραγωγή και από τις πρωτοπόρες στα επαναστατικά κινήματα.
« Η ευημερία των αγροτών είναι όρος υπάρξεως της πατρίδος είχε δηλώσει πριν πολλά χρόνια ο Γεώργιος Παπανδρέου( ο Γέρος της Δημοκρατίας)»

Σημείωση:
1907-1909: Συλλαλητήρια στη Λάρισα – Καρδίτσα από τους αγρότες.
                   Δολοφονία Μαρίνου Αντύπα.
1910:          Συλλαλητήριο στη Λάρισα.
4 νεκροί και αρκετοί τραυματίες
1925:          Εξέγερση αγροτών στα Τρίκαλα.
6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Αγρότες ξεσηκωθείτε! Αγρότες συνεχίστε!
Είμαστε μαζί σας.
Κηφισιά 20/2/2016

Μπάμπης Καλλιντέρης

Οικονομολόγος- Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more