Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τ. Σιώνης: Να δημιουργηθεί μια Δημοτική βιβλιοθήκη στην Έδεσσα!

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

book
Ένα αρχαίο αιγυπτιακό γνωμικό αναφέρει ότι η βιβλιοθήκη αποτελεί νοσοκομείο του πνεύματος. Η σκέψη του δημάρχου Έδεσσας να δημιουργήσει Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πολιτιστικό κέντρο Χατζηγιάννη, εκ πρώτης όψεως είναι θετική.
Σε μια εποχή όπου οι πάντες συνομολογούν ότι η κρίση που βιώνουμε έχει κυρίως πνευματικό υπόβαθρο, η ύπαρξη και λειτουργία βιβλιοθηκών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην πνευματική άνοδο της κοινωνίας.
Στην Έδεσσα ήδη λειτουργεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη η οποία λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού (βιβλιοθηκονόμων), σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, οικονομικών πόρων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Η πρόταση για την εθνική πολιτική δημοτικών βιβλιοθηκών που κατατέθηκε από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφορικής προσδιορίζει το πλαίσιο λειτουργίας, το όραμα, την αποστολή και τους στόχους μιας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Εάν λοιπόν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Δημοτική Βιβλιοθήκη που θα αποτελέσει παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης πρέπει να προχωρήσουμε θέτοντας υψηλούς στόχους, διαφορετικά ο Δήμος μας θα στεγάζει δύο βιβλιοθήκες πέρα από αυτές των συλλόγων και των σχολείων όπου η κύρια δράση τους θα περιορίζεται στο δανεισμό βιβλίων χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στη τοπική κοινωνία.
 ΣΙΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ
Μέλος δημοτικής παράταξης
Εν εργω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more