Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Στόχος των Τούρκων τα Δωδεκάνησα! Δεν αντιδρά η Ελλάδα…

tourkell
Η ελληνική πλευρά αδρανεί και μένει άπραγη απέναντι στις συνεχεία προκλήσεις της Τουρκίας, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Καιρό τώρα οι Τούρκοι φέρουν αντιρρήσεις όσον αφορά την ελληνική κυριαρχία των Δεδωκάνησων και εμφανίζονται έτοιμοι να τα διεκδικήσουν…

Μάλιστα, ενώ κάθε φορά οι Τούρκοι διαμαρτύρονται όποτε τους πλησιάσει κάποιο στρατιωτικό αεροσκάφος, τώρα ζήτησαν να μην προσγειωθεί το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Πρωθυπουργός, για ανεφοδιασμό στο έδαφος τους! Η ελληνική πλευρά δέχτηκε το αίτημα και κατευθύνθηκε προς την Κύπρο για τον ανεφοδιασμό…

Η αφορμή ήταν πως το αεροσκάφος μου μετέφερε τον Πρωθυπουργό ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει κάθε κυριαρχία στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και δείχνει ανίκανη να διαφυλάξει το Αιγαίο στο οποίο οι Τούρκοι ‘’αλωνίζουν’’ ελεύθερα.

Επιδίωξη των Τούρκων είναι τα Δωδεκάνησα να αποκλειστούν από την ζώνη επιτήρησης του ΝΑΤΟ και τα πλοία της Συμμαχίας να κινούνται σε διεθνή ύδατα.

Το πρώτο μπορεί να επιτευχθεί από τους Τούρκους πάνω στις διπλωματικές προσπάθειες τους να ζητάνε πολλά για να παίρνουν λίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more