Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μέσω Αλεξανδρούπολης το εμπόριο των Ρώσων! Τέλος τα Στενά του Βοσπόρου...

alex
Οι Ρώσοι φαίνεται πως λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν την πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.
Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μέλη του εμπορικού  Επιμελητηρίου  Αλεξανδρούπολης επιθυμούν να αναπτύξουν τις εμπορικές σχέσεις τους με την Ρωσία και προτείνουν το λιμάνι της πόλης τους σαν εναλλακτική λύση ώστε να μην διέρχονται από τα Στενά του Βοσπόρου.
«Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε σε διάφορους τομείς, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη είναι  ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδος , που  επιτρέπει την ολοκληρωτική παράκαμψη του Βοσπόρου  και των Δαρδανελίων» ,  δήλωσε ο  Ευάγγελος Λαμπάκης,  δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης.
«Χρειαζόμαστε πράγματι την πρόσβαση στην Μεσόγειο Θάλασσα παρακάμπτοντας το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια. Υπάρχει  όμως και μια άλλη εναλλακτική λύση. Ένα κανάλι μέσω του Ιράν. Το έργο αυτό υπήρχε ως Ιδέα περίπου πριν από έναν αιώνα, αλλά τώρα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο Ρώσος καθηγητής Βαλεντίν Κατασόνοβ.
Ανέφερε επίσης πως η πρωτοβουλία του δημάρχου μπορεί να ενισχύσει την εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, την στιγμή που η Τουρκία ακολουθεί εχθρική πολιτική, ειδικά μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.
«Δεν είναι όλες οι χώρες διέλευσης  φιλικές προς την Ρωσία. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν χερσαίες μεταφορές μας ( Βουλγαρία) . Όμωη ναυτική δίοδο  δεν απαιτεί μεγάλες  επενδύσεις, έτσι  είναι μια βιώσιμη επιλογή», πρόσθεσε ο Κατασόνοβ.
«Ο Νομός  Έβρου  πρέπει να προχωρήσει με την πρωτοβουλία αυτή,  τηρώντας  την δέσμευση αυτή  και ανταποκρινόμενος στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδος», δηλώνει ο ίδιος.
Επίσης σημειώνει πως το ΝΑΤΟ και η Δύση θα δυσαρεστηθούν από μια τέτοια εξέλιξη αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλαδά.
«Το περασμένο καλοκαίρι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε  Δάνειο  με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η κατάσταση θα «υπερθερμανθεί»  πάρα πολύ στα μέσα του 2016. Τα θέματα που συζητήθηκαν το 2015, όπως ένα ενδεχόμενο Grexit, θα επανεμφανιστούν» τόνισε ο Ρώσος αναλυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more