Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Λουκέτα σε μεγάλα ελληνικά σουπερ-μάρκετ...


supermarket
Λουκέτο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ φαίνεται πως ακολουθεί την εξαγορά της Βερόπουλος, από τον Όμιλο Metro, αλλά και την δημιουργία κοινής εταιρείας από την Σκλαβενίτης και τη Μαρινόπουλος.
Όπως όλα δείχνουν μόλις τελειώσουν με τις συγχωνεύσεις και τις συζητήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των σούπερ-μάρκετ αναμένεται μια γενναία αναδιάρθρωση του δικτύου αφού όπως όλκα δείχνουν μόνο 3-4 όμιλοι μπορούν να είναι βιώσιμοι στην ελληνική αγορά.
Πληροφορίες θέλουν την Μαρινόπουλος να ακολουθεί στα χνάρια του Βερόπουλου και να κλείνει αρκετά καταστήματα ενώ τον ίδιο δρόμο δείχνει να ακολουθεί και η αλυσίδα σουπερμάρκετ Αρβανιτίδης η οποία αριθμεί 149 καταστήματα και 1.100 εργαζόμενους.
Μέσα στα δύο τελευταία χρόνια περίπου 240 καταστήματα 14 μικρών αλυσίδων πέρασαν στα χέρια των Μαρινόπουλο, Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλο ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2013 έχει προχωρήσει σε εξαγορές περί των 16 καταστημάτων από τις αλυσίδες Μπαλάσκας, Βασιλειάδης, Ποδαράκης, Καραγεώργος, Αρβανιτίδης, Welcome και Εxtra Πρώτα, συνολικού εκτιμώμενου τζίρου περί τα 50 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more