Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει τίποτα το «αριστερό» στην πολιτική σας

Συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα»


Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει τίποτα το «αριστερό» στην πολιτική σας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα». Μοιράζετε φτώχεια και ελεημοσύνη, είπε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη λύση για την καταπολέμηση των ανισοτήτων είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συναινετικός εμφανίστηκε στην αρχή της ομιλίας του στο θέμα του προσφυγικού. «Η Τουρκία έχει μια τελευταία ευκαιρία να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της ΕΕ».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο και οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακόμα και οι αριστεροί δεν βρίσκουν τίποτα το 'αριστερό' στην πολιτική που ακολουθείτε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου παράσταση» το παράλληλο πρόγραμμα και υπενθύμισε ότι πολλά από τα μέτρα που τώρα εμφανίζει ως πρωτοβουλίες της η κυβέρνηση, είχαν νομοθετηθεί από το υπουργείο Υγείας επί της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως η πρόσβαση όλων στην νοσοκομειακή περίθαλψη και το κοινωνικό τιμιολόγιο.

«Οι κοινωνικές ανισότητες καταπολεμούνται με θέσεις εργασίας, όχι με ελεημοσύνες» συνέχισε, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι το μόνο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης είναι η άλωση του Κρατικού Μηχανισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση στήνει σκηνικό ρήξης με τους εταίρους.

«Να του θυμήσω ότι τις προηγούμενες φορές που έγινε κάτι παρόμοιο, τελικά βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο» συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more