Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σοβαρή καταγγελία κατά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαίφυτου για την απόλυση εργαζομένου!


Ανακοίνωση καταπέλτη εναντίον του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαίφυτου εξέδωσε το σωματείο Χειριστών βοηθών λιπαντών νομού Πέλλας αλλά και το Πανελλήνιο όργανο. Έτσι θα πρέπει άμεσα να απαντήσει ο συνεταιρισμός για αυτές τις σημαντικές καταγγελίες. Τέλος εμείς δεν υοθετούμε σε καμία περίπτωση τις καταγγελίες αυτές και είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμεί. Διαβάστε παρακάτω: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΡΥΣΟΓΩΝΙΔΗ ΣΑΡ.

Aριθμ.Πρωτ.: 940 Αθήνα : 10.02.2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του συναδέλφου μας Γενικού Γραμματέα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ –ΒΟΗΘΩΝ ΛΙΠΑΝΤΩΝ ΑΝΥΨ/ΚΩΝ ΕΚΣ/ΚΩΝ ΚΛΠ . ΜΗΧ/ΤΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ
με έδρα τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ & Γενικού Γραμματέα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΑΡΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΓΩΝΙΔΗ ως προς την επαναπρόσληψή του αλλά και την πλήρη δικαίωσή του.
Δυστυχώς το απύθμενο θράσος των εργοδοτών καλά κρατεί.? Η πλήρης εργοδοτική ασυλία και ασυδοσία με την καταστρατήγηση της Εργατικής Νομοθεσίας συνεχίζεται.
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΠΕΛΛΑΣ για την αντεργατική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επέδειξε στον συνάδελφό μας Σαράντη Χρυσογωνίδη. Η επιχείρηση με το έτσι θέλω του οφείλει δεδουλευμένα 15 μηνών ,με το έτσι θέλω προχώρησε στην απόλυσή του. Μια απόλυση παράνομη ,καταχρηστική και εκδικητική?
Στόχος της εταιρείας να εκφοβίσει και να καταπνίξει την όποια συνδικαλιστική έκφραση και δραστηριότητα του συναδέλφου μας ως παράδειγμα και για τους άλλους εργαζόμενους.
Είναι όμως γελασμένη ,καθώς μπορεί να πιστεύει πως έχει για σύμμαχό της την σιωπή της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά μάλλον δε έχει καταλάβει καλά ότι θα βρει απέναντί της σθεναρά σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την πλήρη δικαίωση του συναδέλφου μας και την αποκατάσταση της αδικίας.
Ως ένδειξη καλής πίστης καλούμε την Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού να ανακαλέσει την παράνομη απόλυση. Θα πρέπει να επιδείξει λογική και συναίνεση ,έστω και την τελευταία στιγμή.
Επίσης καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει επιτέλους την τακτική του «σφυρίζω αδιάφορα» με το « δεν άκουσα – δεν ξέρω –δεν είδα» ? ?
Επιβάλλεται τώρα να κάνει πράξη αυτό που ευαγγελιζόταν προεκλογικά με την δημιουργία πλαισίου για την τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ
-2-
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-Δ/ΝΣΗ Δ2
2.-AΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡ.ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ
3.-Γ.Σ.Ε.Ε
4.-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
5.- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more