Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Θρίλερ με τους αγνοούμενους Κούρδους ακτιβιστές

koyrdoi

Οι Κούρδοι ακτιβιστές που ήταν εγκλωβισμένοι σε ένα υπόγειο διαμέρισμα του Τζίζρε συνεχίζουν να αγνοούνται.
Παρά τις εκκλήσεις της διεθνής κοινότητας, οι Τούρκοι συνεχίζουν να εμποδίζουν την πρόσβαση με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε επικοινωνία με τους εγκλωβισμένους.
Αυτό προκαλεί τεράστια αγανάκτηση στην Κουρδική κοινότητα και αγωνία της τουρκικής κοινής γνώμης. Η ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού κινήματος -η λεγόμενη πολιτοφυλακή- εξέδωσε ένα ανακοινωθέν με το οποίο τονίζει ότι γύρω από την πολυκατοικία όπου έχουν βρει καταφύγιο οι ακτιβιστές δεν υπάρχουν κουρδικές δυνάμεις. Ακόμη, το κίνημα αναφέρει ότι οι ακτιβιστές ενδέχεται να έχουν εκτελεστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι βουλευτές συνεχίζουν την απεργία πείνας τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ οι δικηγόροι καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν την παρέμβαση της τουρκικής δικαιοσύνης ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τον απεγκλωβισμό των ακτιβιστών.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο Νταβούντογλου πιστός στην πολιτική της Τουρκίας σαν να μην συμβαίνει τίποτα ετοιμάζεται να ανακοινώσει και νέο σχέδιο για το Κουρδικό που παρά τα αντίθετα που διαβεβαιώνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι περι κινήσεων καλής πίστης, σίγουρα θα περιλαμβάνει μετακινήσεις πληθυσμών και μέτρα για να περιορίσουν στο έπακρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του Κούρδικου στοιχείου.
Όλα αυτά βέβαια δεν συμβάλουν στην εκτόνωση, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να συνεχίζονται σε όλες τις Κουρδικές πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more