Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Κόντρες άνευ ουσίας και λογοκρισία στα τοπικά ΜΜΕ


Συνεδρίασε όπως προβλέπεται το Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας την Δευτέρα το βράδυ. Σίγουρα ήταν άλλο ένα συμβούλιο με μπόλικη ένταση, κόντρες μεταξύ του Δημάρχου και του κου Χουρσόγλου αλλά και λογοκρισία στους τοπικούς δημοσιογράφους.  Όλα ξεκίνησαν όταν πήρε το λόγο για να βάλει ερωτήματα ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόλγου. Κατά τη διάρκεια αυτή Ο Δήμαρχος με προκλητικό τρόπο ειρωνευόταν και προσπαθούσε να του αποσπάσει την προσοχή. Για ένα διάστημα μάλιστα τα κατάφερε. Αρνητικός πρωταγωνιστής σίγουρα και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης ο οποίος δεν κατέφερε να επιβάλει την τάξη. Άλλωστε σχηματίστηκε η εικόνα ότι ο Δήμαρχος κος Μπίνος προσπάθησε να καπελώσει τον Πρόεδρο και να εκτελέσει ο ίδιος καθήκοντα προεδρεύοντος.
Σ. Σωτηριάδης: Δεν θεωρούνται ανεξάρτητοι οι Χ. Χουρσόγλου και Μ. Ζιάκα
Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης διάβασε την απάντηση που του έστειλε η αποκεντρωμένη περιφέρεια για το ζήτημα ανεξαρτητοποίησης των δυο δημοτικών συμβούλων Χρήστου Χουρσόγλου και Μαρτίνας Ζιάκα. Οι παραπάνω σύμβουλοι δεν κατέθεσαν εγγράφως τις ανεξαρτητοποιήσεις τους επικαλούμενοι ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη με μόνη την δημόσια δήλωση τους στο δημοτικό συμβούλιο καλύπτονται. Ο Πρόεδρος πραγματοποίησε την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών  αλλά τελικώς φαίνεται ότι αυτά δεν ήταν αρκετά. Έτσι για τους τύπους παραμένουν μέλη της δημοτικής παράταξης στο τυπικό οι δυο κατά τα άλλα ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Μένει τώρα να δούμε την αντίδραση της δημοτικής αρχής για το θέμα αυτό. Αν δηλαδή τους διαγράφει όπως έχει το δικαίωμα να κάνει

Χρ. Χουρσόγλου: Σκοτεινός και βρώμικος ο Δήμος Αλμωπίας
Καταιγιστικός για άλλη μια φορά ο Χρήστος Χουρσόγλου τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι σκοτεινός και βρώμικος.  Ακόμη έβαλε και πάλι εναντίον της απόφασης της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας για την αύξηση των τελών άρδευσης των αγροτών και τόνισε ότι θα έρθουν νέα χαράτσια με τα τέλη νεκροταφείων. Αναφορικά με την κόντρα του με τον Δήμαρχο του θύμισε τις συνεχείς εκλογικές αποτυχίες του δεύτερου τονίζοντας ότι τον ίδιο τον τιμά ο κόσμος από το 1998. Ακόμη αποκάλυψε ότι με βάση το τεχνικό πρόγραμμα 160.000 δαπανήθηκαν συνολικά στην θητεία της δημοτικής αρχής ενώ για μισθούς εραιτών καθόλα νόμιμους 151.300  ευρώ.  

Δ. Μπίνος: Χρειάζεται ιατρό!
Για άλλη μια φορά η απάντηση του κου Μπίνου ήταν προκλητική καθώς κάλεσε τον κο Χουρσόγlου να πάει στον ιατρό στο ΙΚΑ και να εξεταστεί για αυτά που λέει. Ακόμη παρουσίασε ένα έγγραφο-αγωγή σύμφωνα με το οποίο ιδιώτης εργολάβος κατέθεσε αγωγή σύμφωνα με την οποία το 2008 στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου ο κος Χουρσόγλου ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του ανέθεσε προφορικά έργα αξίας 9.800 ευρώ περίπου. Μόνο όμως που ο κος Χουρσόγλου ουδέποτε ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. Μάλιστα δήλωσε ότι ουδέποτε έχει δει αυτόν τον κύριο που επικαλείται τα παραπάνω.

Δ. Πασόης: Δεν μπορεί να φεύγει ο Δήμαρχος όποτε του γουστάρει!
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης προς τον κο Μπίνο για τις διακοπές που είχε αλλά και το γεγονός ότι σηκωνόταν και έφευγε από την καρέκλα του Δημάρχου και έβγαινε έξω.  Ο κος Πασόης ζήτησε και πήρε το λόγο τονίζοντας ότι δεν μπορεί φεύγει όποτε του γουστάρει του Δημάρχου.  Ακόμη δήλωσε αλληλέγγυος στους αγρότες για τους αγώνες που δίνουν ζητώντας από τον Δήμαρχο να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τέλη άρδευσης των αγροτών 100%!

Λογοκρισία στα ΜΜΕ
Ο κος Μπίνος σε ένα κρεσέντο έφτασε στο σημείο να λογοκρίνει και τα τοπικά ΜΜΕ για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν όπως τόνισε  χαρακτηριστικά. Μάλλον αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον αντιδήμαρχο του Γιώργο Σαββίδη και την επιστολή που δημοσίευσε ο πρώην Υποψήφιος Δήμαρχος Εξαπλατάνου Παράσχος Τσάνταλης εναντίον του. Ακόμη και για τα δημοσιεύματα για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ που βρίσκονται στο κακό τους χάλι. Ο κος Μπίνος έκανε υποδείξεις στα τοπικά ΜΜΕ για το τι θα πρέπει να δημοσιεύουν ενώ τόνισε ότι τιμά τους δημοσιογράφους.  Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αφήσει υπονοούμενα και απειλές αν συνεχίσουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι να ασκούν κριτική στην δημοτική αρχή. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Πριν από μήνες έδιωξε με τον χειρότερο και χυδαίο τρόπο από το Δημαρχείο δημοσιογράφο. Ακόμη έχει εξυβρίσει άλλον σε κεντρικό μαγαζί της πλατείας της Αριδαίας. Ο Δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβει ότι με αυτές τις συμπεριφορές το μόνο θα καταφέρει είναι να εκπέσει στην συνείδηση των πολιτών καθώς χάνει διαρκώς την ψυχραιμία του.

Ανακοίνωση συνδυασμού Νέα Εποχή για την Αλμωπία
Μετά το περάς του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη Νέα Εποχή για την Αλμωπία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καταγγέλλει την δημοτική αρχή για αυτά που έγιναν. Διαβάστε παρακάτω:
Κατά το τελευταίο Δ.Σ. της 22-2-2016 γίναμε μάρτυρες ενός εμετικού και αήθους παραληρήματος, πρωτοφανούς για τα δημοτικά δεδομένα της Χώρας, κατατρομοκράτησης των ΜΜΕ από τον κο Δήμαρχο . Τον καλούμε να επανέλθει στην νομιμότητα, αφήνοντας τα Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, να κάνουν απρόσκοπτα και αδέσμευτα την έγκυρη ενημέρωση που χρειάζεται ο τόπος μας.
Από το γραφείο τύπου Νέα Εποχή για την Αλμωπία
Μπάμπης Κουρτίδης υπεύθυνος τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more