Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ισραήλ: "Η Ρωσία έχει τεράστια στρατιωτική ισχύ..." (ΕΙΚΟΝΕΣ)

sua
Το κρατικό ινστιτούτο του Ισραήλ δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι η αεροπορική δύναμη της Ρωσίας που βρίσκεται στη Συρία, είναι ισχυρότερη από αυτή που έχει δημόσια παραδεχθεί η υπερδύναμη Ρωσία.
Εκτός από λεπτομερέστατες δορυφορικές λήψης της ρωσικής αεροπορίας, το Ινστιτούτο Διαστήματος του Ισραήλ, δημοσιοποίησε και φωτογραφίες όπου διαφαίνεται η συγκριτικά ανάπτυξη α/α συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, συνολικά τεσσάρων συστοιχιών, που σημαίνει δεκαέξι τετραπλοί εκτοξευτές. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως μία ομοβροντία μπορεί να εκτοξεύσει 64 βλήματα, με τις πιθανότητες του στόχου να είναι μεγαλύτερες του 96%.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Tal Inbar, δήλωσε πως στις εικόνες διαφαίνονται περισσότερα από 30 μαχητικά αλλά και πλήρως επιχειρησιακούς τους S-400 μαζί με τα SHORADS Pantsir S-1. Επίσης, στις εικόνες παρατηρούνται δέκα Su-25, επτά Su-30 και SU-34, ενώ υπογραμμίζεται πως υπήρχαν κι άλλα, τα οποία βρίσκονταν σε αποστολή.
Το ρωσικό αεροπορικό απόσπασμα στη Συρία έχει περισσότερα από 60 μαχητικά αυτή την περίοδο, ενώ γίνεται λόγος για το τελευταίο απόκτημα, τέσσεα Su-35S που έφθασαν στη Συρία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Το ινστιτούτο αναφέρει πως οι υπόλοιπες φωτογραφίες θα δημοσιευθούν σε συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Ισραήλ. Σήμερα, η ρωσική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπά το Ισλαμικό Κράτος, στηρίζοντας έτσι τους Κούρδους του PYD.
Τα μαχητικά Su-24 και Su-35 βομβάρδισαν την πόλη Manbij, ανοίγοντας το δρόμο στους Κούρδους που περνάνε δυτικά του Ευφράτη, έχοντας κατορθώσει να διαπεράσουν μέσα από την τουρκική "κόκκινη γραμμή". Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν καθημερινά πως η πόλη Manjib είναι σημαντική για τον έλεγχο της περιοχής και για αυτό το λόγο μιλούν συνέχεια για την "κόκκινη γραμμή" που έχει θέσει η Άγκυρα σε όλη την περιοχή Azaz-Jarabulus.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, οι Τούρκοι υποστηρίζουν το PYD εξαπέλυσε δύο μεγάλες επιθέσεις, προκειμένου να καταλάβει την πόλη Manjib, ενώ παράλληλα είχαν την υποστήριξη της Ρωσίας από τη βάση στο Καμισλί.
Ο τουρκικός Στρατός δεν έμεινε άπραγος, αφού χτύπησαν 11 φορές με σφοδρά πυρά πυροβολικού την βόρεια πλευρά της Λαττάκειας και κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στον συριακό Στρατό, ανακόπτοντας την προέλασή του.

Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε και τις θέσεις του συριακού Στρατού στο Jabal Ateiri, τραυματίζοντας πέντε στρατιώτες και σκοτώνοντας έναν ακόμη, ενώ διέλυσε τον εξοπλισμό τους στο βουνό Jabal Turkmen.
sub
suc
sud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more