Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Έπεσαν από τους καταρράκτες οι Εδεσσαίοι !

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2 – 2

Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου, δημοσιογράφος 

Παιχνίδι από τα παλιά που έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις, έγινε την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο Έδεσσας ανάμεσα στον ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για τον πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Ε.Π.Σ.Π. Δύο ονόματα βαριά της ποδοσφαιρικής ιστορίας του νομού μας και όχι μόνο έμελε να αγωνίζονται αντίπαλοι φέτος στο τοπιό πρωτάθλημα με τον Εδεσσαϊκό να καίγετε για βαθμούς και την Αναγέννηση να είναι σχετικά αδιάφορη. Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Πολλά τέρματα και φάσεις αρκετή ένταση και οι λιγοστοί σχετικά φίλοι του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα οι ουδέτεροι που βρέθηκαν στο γήπεδο έμειναν τουλάχιστον ευχαριστημένοι από το θέαμα και τις προσπάθειες των παικτών, όχι βέβαια οι φίλοι του Εδεσσαϊκού οι οποίοι σίγουρα θα έπαθαν  μια ψυχρολουσία στο 87ο που είδαν την ομάδα τους να ισοφαρίζετε και να απομακρύνετε 7 ολόκληρους βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΛΜΩΠΟ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται γρήγορα μπροστά με σκορ ασφαλείας, τους φιλοξενούμενους να είναι εκνευρισμένοι από την διαιτησία με συνεχείς διαμαρτυρίες ακόμα και μετά την λήξη του ημιχρόνου και κάτω στ΄ αποδυτήρια, για την κατά τα άλλα μέτρια διαιτησία. Στο δεύτερο μέρος και αφού κατάφεραν να μειώσουν το σκορ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι Γιαννιτσιώτες έβγαλαν αντοχές κυνήγησαν τις φάσεις και τελικά κατάφεραν να κάνουν την ΄΄ ζημιά ΄΄ στον Εδεσσαϊκό με ένα τραγικό όμως λάθος του έμπειρου τερματοφύλακά τους Κατρατσέα.
Την επόμενη αγωνιστική υπάρχει ένα άλλο τοπικό ντέρμπι μέσα στα Γιαννιτσά ανάμεσα στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και τον ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Παιχνίδι του οποίου τ΄ αποτέλεσμα θα παίξει μεγάλο ρόλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος ακόμα και στην ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή !
6ο ατομική προσπάθεια του Πούπη μέσα στην μεγάλη περιοχή  περνώντας δύο αντιπάλους του θα σουτάρει από κοντινή απόσταση για ν΄ αποκρούσει εξ επαφής ο Σαββουλίδης με τα πόδια, στέλνοντας την μπάλα στον Μεταξά, το σουτ του οποίου θα βρει το οριζόντιο δοκάρι.

7ο ο Τζούρτζος θα εκτελέσει φάουλ από δεξιά στην καρδιά της άμυνας της Αναγέννησης με τον Petrov να πιάνει δυνατή γυριστή κεφαλιά ανοίγοντας το σκορ σε 1 – 0.
18ο εκτέλεση φάουλ από τον Κάρτσιο αρκετά μακριά από την περιοχή του Εδεσσαϊκού η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατρατσέα με τον Χαραβιτίδη να μην μπορεί να παρέμβει με κεφαλιά περνώντας από δίπλα του η μπάλα.
21ο ατομική προσπάθεια του Μεταξά θα δώσει πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή στον Παλημάνη ο οποίος από πλάγια θα σουτάρει στην αριστερή γωνία του Σαββουλίδη διαμορφώνοντας το σκορ σε 2 – 0.
32ο ο Κάρτσιος από αριστερά θα βγάλει παράλληλη σέντρα με την μπάλα να περνάει από τον Κατρατσέα στο δεύτερο δοκάρι απ΄ όπου ο Σίμος από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ θα μειώσει σε 2 – 1.
60ο ο Ουρούτσι θα εκτελέσει φάουλ από αριστερά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατρατσέα.
87ο Η φάση του αγώνα. Η Αναγέννηση να κερδίζει φάουλ στην δεξιά πλευρά λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου. Θα το εκτελέσει δυνατά και ψηλοκρεμαστά ο Σωτηριάδης μέσα στην καρδιά της άμυνας του Εδεσσαϊκού,  με τον Κατρατσέα μη υπολογίζοντας σωστά την πορεία της μπάλας θα βγει ποιο γρήγορα περνώντας η μπάλα από πάνω του και καταλήγοντας στα δίχτυα ισοφαρίζοντας έτσι ο αγώνα σε 2 – 2 παγώνοντας το γήπεδο της Έδεσσας.
94ο φάση διαρκείας στα καρέ της Αναγέννησης με τον Λαφαζανίδη να σουτάρει από καλή θέση, αποκρούοντας όμως σωτήρια ο Σαββουλίδης σε κόρνερ.
Η διαιτησία του κ. Παναγιωτίδη με επόπτες τους κ.κ. Αρεστή – Σταμανίκη μέτρια είχε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις.
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ (ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Β.): Κατρατσέας, Παπουλίδης, Τζούρτζος, Petrov, Παπαηλίας, Πούπης, Χόντζιας (69ο Μπαμπαλής), Παλημάνης, Λαφαζανίδης, Μεταξάς, Σαββαίδης (77ο Χωραφάς).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γ. (ΜΗΤΣΑΚΗΣ Φ.): Σαββουλίδης, Κοκκινίδης, Ξανθόπουλος (Αλεξανδρίδης), Χαραβιτίδης, Βασιλειάδης. Ζαφειρίου (Ασλανίδης), Σωτηριάδης, Ουρούτσι, Κάρτσιος, Σίμος (89ο Λαζαρίδης), Κυζιρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more