Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Γ΄ & η ΣΤ΄ ΤΑΞΗ του 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ!


Μία ακόμη ευχάριστη επίσκεψη από μικρούς συμπολίτες μας είχαμε πριν από λίγο στα γραφεία της εφημερίδας μας, από δύο τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης. Η Γ΄ και η ΣΤ΄ τάξεις, μας επισκέφτηκαν για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας, λειτουργίας αλλά και τον ρόλο μιας τοπικής εφημερίδας στην κοινωνία μας. 
Οι εύστοχες ερωτήσεις των μικρών μαθητών εξ αρχής, που σημειωτέων ήταν αποκλειστικά δικές τους χωρίς την βοήθεια των δασκάλων τους, κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό την δική μας ενημέρωση τους, για το τι σημαίνει εφημερίδα, στοιχείο που μας εντυπωσίασε ευχάριστα μεν, αποδεικνύοντας δε για μία ακόμη φορά ότι τα παιδιά σήμερα λαμβάνουν καθημερινά πάρα πολλές πληροφορίες που τους βοηθάνε στην καθημερινότητά τους. 
Τους ενθαρρύναμε να διαβάζουν εφημερίδες από αυτήν ακόμα την ηλικία τους, να είναι ενεργοί πολίτες εκφράζοντας και οι ίδιοι τις απόψεις και τις σκέψεις τους είτε προφορικά, είτε γραπτά, γιατί όχι αρθρογραφώντας ακόμα και στην εφημερίδας μας. Τους εξηγήσαμε όλη την διαδικασία της δημιουργίας ενός φύλλου εφημερίδας σε όλα τα στάδιά της, μέχρι το σημείο που παίρνουν έτοιμη μια εφημερίδα για να την διαβάσουν. 
Πιστεύουμε ότι και εμείς από την πλευρά μας, συμβάλουμε στο ελάχιστο για την δημιουργίας μιας νέας γενιάς πολύ καλύτερης και ισχυρότερης από όλες τις παλαιότερες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more