Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ομολογία - βόμβα Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση…

varou

«Ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Παραδέχτηκε μάλιστα ότι «αποτύχαμε!», εξηγώντας πως «δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα και επομένως αποτύχαμε».
Εκτίμησε ότι το νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, καθώς «η οικονομία συνεχίζει να βυθίζεται στην κρίση», ενώ αναφορικά με την περίοδο υπουργίας του και για το αν έχει μετανιώσει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης, δήλωσε: «σαφώς και υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνω».
«Παραδόθηκε ο Τσίπρας»
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει, αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων». «Ο κ. Τσίπρας παραδόθηκε σε μία σειρά πολιτικών που γνώριζε ότι θα αποτύχουν. Είπε «ναι» σε μία σειρά πολιτικών που δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, που δεν μπορούν να «δουλέψουν» και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι».
Την ίδια ώρα, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση και έχουν δεχθεί διπλό χτύπημα.
Πρώτον από την κρίση, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και ως εκ τούτου σε κάθετη μείωση των εισφορών και δεύτερον από το PSI, το οποίο «αφαίρεσε» σημαντικό μερίδιο των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more