Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο…

mnhkup

Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα, την οριστική έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τον Μάρτιο του 2016, ωστόσο διευκρίνισε ότι: «οι προκλήσεις παραμένουν και ότι ο στόχος των κυπριακών αρχών είναι η μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη».
Παράλληλα, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε την επιτροπή οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πως η Κύπρος δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα υποστήριξης, 
Η οικονομία της Κύπρου και ο τραπεζικός τομέας έχουν σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, καθώς εφάρμοσαν πολιτικές για να επιτευχθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. 
Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «η σταθεροποίηση της οικονομίας, η έξοδος στις αγορές ήταν οι βασικοί στόχοι της οικονομικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι: «οι καταθέσεις επιστρέφουν, όπως και τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Διαλύεται και το ψεύτικο δίλημμα μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας» στην Κύπρο, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more