Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση Ευρωπαίου: «Γονατίζει» τους Έλληνες το ασφαλιστικό! θα χρειαστεί να παραιτηθούν…

eyroo


Για το ασφαλιστικό και την αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος, μίλησε σήμερα Τρίτη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος χαρακτήρισε επώδυνη την μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση και θεωρεί ότι κάποιοι Έλληνες στο μέλλον θα χρειαστεί να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους.
Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους ο κ. Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει κούρεμα του χρέους.
«Η πρώτη αξιολόγηση χρειάζεται να ολοκληρωθεί πρώτα, και αυτό ίσως πάρει δύο μήνες» δήλωσε.
Παράλληλα, ο κ. Ρέγκλινγκ, ανέφερε: «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί επίσης να εξετάσουν μέτρα για να βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την αύξηση των αναγκών εξυπηρέτησης χρέους που αναμένεται το 2022».
Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους των ελληνικών δανείων είπε: «αυτό θα βοηθούσε την Ελλάδα εάν τα προηγούμενα δάνεια που δόθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες σε διμερή βάση αναχρηματοδοτούνταν από τον ESM ή εάν ο ESM αναλάμβανε τα δάνεια του ΔΝΤ […] Πρόκειται για θεωρητικές συζητήσεις μεταξύ πανεπιστημιακών, αλλά ως σενάριο δεν είναι πολύ πιθανό»… «Από οικονομικής άποψης, αυτή η επιλογή θα μείωνε την εξυπηρέτηση του χρέους αλλά θα συναντούσε σοβαρά πολιτικά εμπόδια», υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more