Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΦΩΤΙΑ για την Παγκόσμια Οικονομία! Νέα συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας...

grru
Οι εποικοδομητικές συζητήσεις για δημιουργία ελληνο-ρωσικών κοινοπραξιών και συνεταιρισμών με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στο βιομηχανικό κλάδο, έχει οδηγήσει σε θερμή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Η ελληνική βιομηχανία επεκτείνεται στην τεράστια ρωσική αγορά, δίνοντας μας πολλές νέες ευκαιρίες. Αξιωματούχοι των δύο χωρών, συζήτησαν για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας στον κλάδο της ελαφράς βιομηχανίας αλλά και των μεταφορών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Βιομηχανίας της Ρωσίας.
Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, μας δίνεται μία νέα ευκαιρία για επέκταση σε νέες αγορές και σύναψη νέων συνεργασιών. Αφού λοιπόν η Ασία διαθέτει το μεγαλύτερο όγκο του παγκόσμιου εμπορίου και η χώρα μας τον καλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για "άνοιγμα" στις Ασιατικές Αγορές.
Η συνεργασία αυτή μας δίνει πολλές ευκαιρίες, το θέμα είναι όμως αν θα κινηθεί σωστά η ελαφρά ελληνική βιομηχανία, ώστε να εκμεταλλευτεί με ορθό τρόπο την ευκαιρία που της δίνεται.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, στη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεόργκι Καλαμάνωφ, και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Δημήτρης Βελάνης.
Κατά της διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δημιουργία συνεταιρισμών και κοινοπραξιών, όπου θα συμμετέχουν άλλα τμήματα και περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με στόχο την περαιτέρω επέκταση της ελληνο-ρωσικής συνεργασίας.
"Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τις προτάσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της ελαφράς βιομηχανίας, αλλά και για τη δημιουργία των κέντρων εφοδιασμού και μεταφορών στην Ρωσική Ομοσπονδία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ύστερα από τη συνάντηση αυτή, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Τέλος, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση διυπουργικών συναντήσεων μεταξύ ελληνικών και ρωσικών εταιριών, προκειμένου να υλοποιηθούν τα τα κοινά σχέδια που υπάρχουν σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more