Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Απονομή εθνικών και ευρωπαικών ετικετών ποιότητας σε δύο project της δράσης e-Twinning στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Τρίγλιας

Συγχαίρουμε τους μαθητές και την εκπαιδευτικό κ. Τσιρίμπαση Ελένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ν.Τρίγλιας που βραβεύτηκαν με εθνικές και ευρωπαικές ετικέτες ποιότητας έργου, σε δύο project της δράσης e-Twinning που συμμετείχαν.
Το e-Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης.  Είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Το σχολικό έτος 2014 - 2015 το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Τρίγλιας συμμετείχε στη δράση e-Twinning, με δύο project και βραβεύτηκε και στα δύο με εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας για την τελειότητα των εργασιών οι οποίες αναγνωρίστηκαν στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο πρώτο έργο με τίτλο «Christmas Wishes», παιδιά διαφορετικών πολιτισμών από Λιθουανία, Ρουμανία, Πολωνία, Κροατία και Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή και εργαλεία Web 2.0, έμαθαν περισσότερα σχετικά με τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από την Ελλάδα, αντάλλαξαν ευχές, Χριστουγεννιάτικες κάρτες και κάλαντα στη μητρική τους γλώσσα. Με κύριο στόχο να γνωρίσουν, να διαδώσουν και να μοιραστούν τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα μας με άλλες χώρες στην Ευρώπη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία άλλων πολιτισμών, τον τρόπο που εορτάζονται τα Χριστούγεννα σε κάθε χώρα αλλά και να ανακαλύψουν κοινά στοιχεία αυτής της μεγάλης εορτής. Με όλα αυτά οι μαθητές έμαθαν περισσότερα σχετικά με τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η διάδοση και η διατήρηση των οποίων αναδεικνύει την αξία της αποδοχής και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και οδηγεί σε ιδέες και στάσεις που εξαλείφουν προκαταλήψεις και ρατσιστικές συμπεριφορές.

Στο δεύτερο έργο με τίτλο «Fairytale between Cultures» παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Τρίγλιας μαζί με παιδιά από σχολεία της Λιθουανίας, Ρουμανίας, Τουρκίας και Αγγλίας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τις δεξιότητες γραμματισμού, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, δημιούργησαν ένα κοινό παραμύθι, που παρουσιάστηκε ως ένα e-Book. Το ενδιαφέρον των μαθητών υποστηρίχθηκε με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας μέσα από την γενικότερη χρήση εργαλείων Web 2.0, αλλά κυρίως μέσα από όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που είχαν παιγνιώδη χαρακτήρα και συνεργατική μορφή τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε επίπεδο συνεργατών, κάνοντας πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική τη διαδικασία μάθησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more