Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Όταν οι Τούρκοι παραδέχτηκαν την γενοκτονία των Ποντίων...

 
genoktpont
Ο Τούρκος καθηγητής ιστορίας, Ονούρ Γιλντρίμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, Σαμπάχ, στις 16 Νοέμβρη του 2008, ανέφερε πως κατά την διάρκεια της μικρασιατικής καταστροφής, θανατώθηκαν από τους Τούρκους, 200.000 Έλληνες, συμπληρώνοντας πως, πραγματοποιήθηκε γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων της Ανατολής το 1922.
Μπορεί το νούμερο να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι θάνατοι ήταν πολύ περισσότεροι. Όμως η "ομολογία" του καθηγητή, δεν παύει να αποτελεί την πρώτη επίσημη παραδοχή της αλήθειας.
Συνεχίζοντας ο κ. Γιλντιρίμ, δεν μπόρεσε να αρνηθεί το τεράστιο μέγεθος της τραγωδίας που έζησαν οι Έλληνες εξαιτίας των Τούρκων, όταν όχι απλά αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, αλλά σφαγιάστηκαν μανιωδώς.
Ακόμα ένας Τούρκος, ο αρθρογράφος, πολιτικός και συγγραφέας, Cengiz Aktar, έκανε λόγο σε άρθρο που δημοσίευσε για τις τύψεις που βασάνιζαν την συνείδηση του για τις γενοκτονίες που έγιναν την εποχή εκείνη σε βάρος των χριστιανών της Μικράς Ασίας.
Το άρθρο ονομαζόταν «1915 Giderken», δηλαδή, «Όταν το 1915» και εκδόθηκε στην εφημερίδα Tafar.
Σε αυτό αναφέρεται πως, στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία κατοικούσαν εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο το μήκος και το πλάτος της και σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν κανένας, ένα γεγονός που δείχνει και το ατόπημα που διαπράχτηκε σε βάρος αυτών των γηγενών εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more