Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Το τέταρτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών και το χάσμα τους στο μεταναστευτικό


Το τέταρτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών και το χάσμα τους στο μεταναστευτικό
Ουάσινγκτον
Ήταν το τέταρτο, το πιο ουσιώδες αλλά και το πιο εκρηκτικό ντιμπέιτ των οκτώ Ρεπουμπλικανών που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος τους. Καθώς η προεκλογική κούρσα εισέρχεται σε μία νέα, σαφώς πιο απαιτητική φάση, οι επικρατέστεροι που διεκδικούν την επόμενη θητεία στον Λευκό Οίκο ξιφούλκησαν για τις βασικές αρχές του σύγχρονου συντηρητισμού: Ντόναλντ Τραμπ και Τζεμπ Μπους συγκρούστηκαν για το μεταναστευτικό, ο Ραντ Πολ αναμετρήθηκε κυρίως με τον Μάρκο Ρούμπιο, ενώ ο Μπεν Κάρσον δοκιμάστηκε κυρίως γύρω από τις γνώσεις του περί εξωτερικής πολιτικής.

Η συζήτηση, διάρκειας συνολικά δύο ωρών, επικεντρώθηκε σε ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος για τους αμερικανούς πολίτες. Αυτή ήταν άλλωστε και η δέσμευση των μέσων ενημέρωσης που το διοργάνωσαν αυτή τη φορά, του Fox Business και της Wall Street Journal.

Το μεταναστευτικό - σε μία προεκλογική εκστρατεία, στην οποία μέχρι στιγμής κυριάρχησαν τα πρόσωπα, το παρελθόν τους και οι ομιλίες τους - υπήρξε το βράδυ της Τρίτης η μεγάλη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των υποψηφίων, με τους Τζεμπ Μπους και Τζον Κάσιτς να επιτίθενται σφοδρά στη σκληρή γραμμή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός μεγιστάνας έχει επανειλημμένως μιλήσει για τα σχέδια του να απελάσει 11 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες και να χτίσει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Άλλο σημείο τριβής στο τέταρτο κατά σειρά ντιμπέιτ των ρεπουμπλικών υποψηφίων ήταν η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι οκτώ υποψήφιοι εμφανίστηκαν διχασμένοι όσον αφορά μία περαιτέρω παρέμβαση της χώρας στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη μάχη για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more