Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Εκδρομή για τον Φίλιππο Γιαννιτσών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

         Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” στα πλαίσια του προγράμματος εκδρομών που έχει καθιερώσει για τη γνωριμία Μουσείων –Αρχαιολογικών χώρων-Θρησκευτικών Μνημείων, διοργανώνει διήμερη εκδρομή  το Σάββατο & Κυριακή 14 -15  Νοεμβρίου 2015 και  περιλαμβάνει :

  1. Επίσκεψη στα Ιστορικά Αμπελάκια. Θα πάμε στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο, καθώς και στο φρουριακής μορφής τριώροφο αρχοντικό του Γ.Σβαρτς, διακοσμημένο με πολύχρωμες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα ταβάνια.
  2. Επίσκεψη στα Τρίκαλα. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το επιβλητικό Φρούριο, που ανακατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, το Κουρσούμ Τζαμί που κτίστηκε τον 16ο αι. από τον Ελληνικής καταγωγής Σινάν Πασά και τέλος την περίφημη Πινακοθήκη Δ.& Λ.Κατσικογιάννη, με 1236 έργα ζωγραφικής και 114 γλυπτά.
  3. Επίσκεψη στην Καλαμπάκα. Θα δούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Μανιταριών. Διανυκτέρευση στο Καστράκι Καλαμπάκας.
  4. Ανάβαση στα Μετέωρα, όπου θα επισκεφθούμε τις Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου & Χαραλάμπους και  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλου Μετεώρου).
  5. Επίσκεψη στο Μέτσοβο, όπου θα δούμε τον Αβερώφειο Κήπο, καθώς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, όπου φιλοξενούνται παραδοσιακά μετσοβίτικα υφαντά, χρυσοκέντητες στολές, βυζαντινά αντικείμενα και μεταβυζαντινές εικόνες.

Η συμμετοχή στην εκδρομή κοστίζει 60€ κατά άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς και τη διανυκτέρευση με πρωϊνό.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 π.μ. από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει εγκαίρως να το δηλώσουν προσωπικά ή τηλεφωνικά : στα Γραφεία της Εταιρείας στη Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 1ος όροφος
τηλ. 2382083684 και 2382025722 καθημερινά το πρωί 10:00π.μ. έως 1:00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 6970350696.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Για τη συμμετοχή στην εκδρομή θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more