Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Νεκρή μία καμικάζι σε αστυνομική επιδρομή στο Παρίσι, πέντε συλληφθέντες


Νεκρή μία καμικάζι σε αστυνομική επιδρομή στο Παρίσι, πέντε συλληφθέντες
Παρίσι, Γαλλία
Τουλάχιστον έξι υπόπτους πολιόρκησε η γαλλική αστυνομία σε διαμέρισμα στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού, σε μία πολύωρη επιχείρηση κατά την οποία μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε και πέντε άτομα συνελήφθησαν. Πυροβολισμοί και εκρήξεις, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρισκόταν στο σημείο.

Σε εξέλιξη ακόμη η επιχείρηση, δεν έχει αποκλειστεί να υπάρχει και έβδομος ύποπτος που παρέμενε ταμπουρωμένος και ενδεχομένως, σύμφωνα με τις αναφορές της Monde, να είναι ο δεύτερος νεκρός για τον οποίο γίνεται λόγος.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εισαγγελίας, μία γυναίκα καμικάζι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα: Τρεις άνδρες που βρίσκονταν στο διαμέρισμα και άλλα δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- από κοντινό σημείο. Η ταυτότητά τους δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη. Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες αναφορές του BMFTV μιλούσαν για άλλες δύο συλλήψεις.

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας δεν κάνουν αναφορά σε τραυματίες περίοικους. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πέντε μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως και ότι σκοτώθηκε ένας σκύλος της αστυνομίας (ένας επτάχρονος βελγικός ποιμενικός).

Από το πρωί, στο προεδρικό μέγαρο βρίσκονταν με τον Φρανσουά Ολάντ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ενώ στην συνέχεια έφτασε και ο υπουργός Άμυνας Ζαν Υβ Λεντριάν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο εκ Βελγίου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.

Κατά αναφορές του Reuters, τις οποίες όμως γαλλικά ΜΜΕ ακόμη αναφέρουν ως αδύνατες να επιβεβαιωθούν, ο «πυρήνας» των υπόπτων στο διαμέρισμα φέρεται να σχεδίαζε επικείμενη επίθεση στην περιοχή της Ντεφάνς.

Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγουν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more