Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αποστολή Βοήθειας και Αλληλεγγύης στην Ειδομένη

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε αποστολή από τα Νέα Μουδανιά στην Ειδομένη,  με φαγητό και είδη ένδυσης και ατομικής υγιεινής, για να μεταφέρει στους πρόσφυγες τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε το τελευταίο διάστημα από τους δημότες του Δήμου μας.
Στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, συμμετείχε το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας του Δήμου Ν. Προποντίδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής καθώς και μία επιτροπή αποτελούμενη από  καθηγήτριες και μαθητές από τα σχολεία του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Πιο συγκεκριμένα οι Εθελοντές του Σώματος Πολιτών μετέφεραν 400 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού (τις οποίες μαγείρεψαν το Σάββατο πριν φύγουν), 400 μερίδες ρυζόγαλου (τις οποίες μαγείρεψαν την προηγούμενη ημέρα) καθώς και 1.000 ντόνατς, ψωμί και νερά τα οποία μοιράστηκαν το βράδυ στους πρόσφυγες. Οι 2 τόνοι των ειδών ένδυσης και ατομικής υγιεινής, τα οποία ήταν χωρισμένα σε ατομικές συσκευασίες για γυναίκες άνδρες και παιδιά, θα καλύψουν ελάχιστες από τις τεράστιες ανάγκες των προσφύγων.
Τις μέρες που προηγήθηκαν η ανταπόκριση, η συμμετοχή, η προσφορά και η αλληλεγγύη των δημοτών μας ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και απέδειξε πως μια άλλη κοινωνία, ένας κόσμος πιο σωστός βρίσκεται ήδη εδώ.

Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η αποστολή και ας ελπίσουμε η μικρή βοήθεια που προσφέραμε εμείς να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στη συνολική βοήθεια που προσφέρουν όλοι οι εθελοντές για τους πρόσφυγες οι οποίοι καταφθάνουν στην Ειδομένη. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more