Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Επανέναρξη εργασιών του έργου “Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και παρεμβάσεις στα δίκτυα ακαθάρτων λυμάτων και ομβρίων υδάτων Ν.Μουδανιών

Στις 13-03-2006 διενεργήθηκε η ανοιχτή δημοπρασία του έργου “Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και παρεμβάσεις στα δίκτυα ακαθάρτων λυμάτων και ομβρίων υδάτων Ν.Μουδανιών” προϋπολογισμού 4.812.646,52 €.
Το έργο αφορούσε κυρίως στην κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ν.Μουδανιών, με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, ενώ προβλέπονταν ακόμη και εργασίες για την επέκταση των δικτύων ακαθάρτων λυμάτων και ομβρίων υδάτων.

Μέχρι σήμερα κατασκευάστηκε σημαντικό τμήμα δικτύου ύδρευσης μέσα στον οικισμό, ο αγωγός μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή στον οικισμό και η σύνδεση με τη δεξαμενή. Εκκρεμούσαν όμως να κατασκευαστούν διάφορες εργασίες σε περιοχές του έργου προκειμένου να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα τμήματα του δικτύου.
Από τις 19-10-2009 το έργο τελούσε υπό διακοπή εργασιών, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και οικονομικών απαιτήσεων του αναδόχου.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, όλο αυτό το διάστημα, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταφέρει τελικά να εξοφλήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τον εργολάβο. Γιαυτό με την υπ΄ αριθμ. 798/15 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η επανέναρξη των εργασιών από τις 01-10-2015.

Ήδη ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στο έργο, οι εργασίες ξεκίνησαν και αποσκοπούν σε πρώτη φάση στη σύνδεση μεταξύ όλων των κατασκευασμένων περιοχών του δικτύου, προκειμένου να ολοκληρώνονται τμηματικά τα δίκτυα πόσιμου νερού και να δίδονται προς χρήση στους καταναλωτές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more