Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Διαγράφονται δεκάδες «ξεχασμένες» ειδικότητες στο δημόσιο


Τέλος σε παρωχημένες ειδικότητες- «φαντάσματα» που εξακολουθούν να υπάρχουν -τουλάχιστον ως ονομασίες- στο δημόσιο βάζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρώντας άμεσα στην επικαιροποίηση του μητρώο με σκοπό τη διαγραφή τους ως ανενεργές.
Σήμερα στο δημόσιο​ και τις ΔΕΚΟ υπάρχουν στα χαρτιά 3.605 ειδικότητες εκ των οποίων αρκετές από αυτές φαντάζουν απίθανες στη σημερινή πραγματικότητα , μιας και δεν υφίσταται η χρησιμότητά τους εδώ και πολλά χρόνια. Στις «ξεχασμένες» ειδικότητες του μητρώου των υπαλλήλων του δημοσίου συναντά κανείς ειδικότητες όπως τροχοπεδητές τρένων, διαλογείς Σμυρίδας της Νάξου, δημοτικούς εισπράκτορες ,συλλέκτες εισιτηρίων,εισπράκτορες-σημειωτές,πινακοπλύντες,φανοποιούς ,συλλέκτες ,υπηρεσίες καντίνας,αγγελιοφόρους κλπ.
Στον ίδιο κατάλογο που διατηρεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο οποίος όπως φαίνεται έχει χρόνια να επικαιροποιηθεί,περιλαμβάνονται ειδικότητες που παραπέμπουν στις δεκαετίες του 1950 και 1960 όπως αγροτικοί ελεγκτές, βοηθητικό προσωπικό γραμματέων, γραφείου, ράπτριες και θυρωροί, σχεδιαστές τσαντών και υποδημάτων, τσιγκογράφοι, σιδεράδες, τηλεφωνητές οδηγών ανελκυστήρων,ιστιοράπτες ,επιμορφωτές αρμονίου και μπουζουκιού και πολλές άλλες.
Στον ίδιο κατάλογο ξεχωρίζουν ακόμη «απίθανες» ειδικότητες όπως αγγειοπλάστες, αναγνώστες, πωλητές ενσήμων κλπ που ουδείς γνωρίζει αν και πόσες αυτές συνεχίζουν να υφίστανται σήμερα στο δημόσιο η συγχωνεύθηκαν η άλλαξαν ονομασία στα οργανογράμματα των υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου . Η επικαιροποίηση του μητρώου ειδικοτήτων των υπαλλήλων θα οδηγήσει ,όπως εκτιμάται, στην οριστική διαγραφή εκατοντάδων από αυτές που ούτως η άλλως έχουν πάψει να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more