Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Το "παραμύθι" των Ευρωπαίων για νέες "περικοπές" συνεχίζεται κι εμείς το ανεχόμαστε


Σε συνέντευξή του στον γνωστό για τις "φιλευρωπαϊκές" απόψεις του δημοσιογράφο Θάνο Αθανασίου, για τη Real News ο κ.Χόϊερ μας καλεί να "κόψουμε τα τανκς και να επενδύσουμε στην εκπαίδευση". Ν΄ αγιάσει το στόμα του θα πούμε όλοι. Ποιος δεν το θέλει; Αλλά επειδή οι τραπεζίτες φημίζονται για τον ρεαλισμό τους θα μπορούσε ίσως ο κ. Χόϊερ και όσοι χειροκροτούν τις απόψεις του να μας πουν από ποια ακριβώς τανκς να κόψουμε; Τα τελευταία που κακώς αγοράσαμε ήταν τα Leopard από τη φίλη Γερμανία. Κοντά στα 2 δις μας πήραν οι Γερμανοί και είχαν και τις ...ρωγμούλες τους τ΄ άρματα. Να μην ξεχνιόμαστε.
Ο κ.Χόϊερ θα γνωρίζει προφανώς ότι φέτος η Ελλάδα πρέπει να κόψει 100 εκατομμύρια από τον αμυντικό της προϋπολογισμό. Και ψάχνει ήδη 400 για το 2016! Αν ο κ.Χόϊερ διαβάζει στοιχειωδώς εφημερίδες θα γνωρίζει προφανώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σ΄ ότι έχει να κάνει με την ασφάλειά της. Αν πάλι δεν προλαβαίνει γιατί έχει πολύ δουλειά στην Τράπεζα ας φροντίσει να ενημερωθεί .Δεν είναι δύσκολο. Θα μπορούσε βέβαια και ο Έλληνας συνάδελφος να τον είχε ρωτήσει, τι ακριβώς εννοεί όταν λέει να κόψουμε πάλι ...από τα τανκς. Του διέφυγε ή έχει ξεχάσει που ακριβώς βρίσκεται η Ελλάδα και τι προβλήματα αντιμετωπίζει κάθε μέρα,χρόνια τώρα. Και αυτά τα προβλήματα τα οποία οι Ευρωπαίοι και οι "φιλοευρωπαϊστές" πάντα θεωρούσαν ... "τρε μπανάλ" για να ασχοληθουν ανάγκασαν την Ελλάδα να παίξει το τρελό παιχνίδι των εξοπλισμών. Το οποίο εκμεταλλεύθηκαν ο επιτήδειοι για να "κονομήσουν". Και "κονόμησα" τρελά εις βάρος της χώρας αλλά προς Θεού μην τον ξεχνάμε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ όλων αυτών που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο και μας συμβουλεύουν να "κόψουμε από τα τανκς".
Το "παραμυθάκι" που λέει "κόψτε από τους εξοπλισμούς" να τελειώνει μία δια παντός. Γιατί μαζί μ΄ αυτή την ευρωπαϊκή ανοησία πάει και το άλλο που λέει "κόψτε προσωπικό από τις ΕΔ, τι τον θέλετε τόσο μεγάλο στρατό". Και αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Συζήτηση για τις ΕΔ έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη με τους "φίλους Ευρωπαίους". Αποδείχτηκε πάντα καταστροφική για τις ΕΔ. Κι επειδή αυτοί όπως όλα δείχνουν θέλουν την Ελλάδα να μην έχει στρατό αλλά ... "σεκιουριτάδες" νομίζουμε ότι έφθασε η στιγμή η Εθνική Άμυνα να βγει από την ατζέντα των όποιων συζητήσεων με τους δανειστές.
Νέοι εξοπλισμοί στην Ελλάδα προφανώς δεν θα γίνουν. Για πολλά χρόνια ακόμη. Αλλά αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει από ΧΘΕΣ είναι να επιλυθούν όλα υα θέματα τεχνικής υποστήριξης και αναβάθμισης των υπρχόντων οπλικών συστημάτων. Επειδή έχουμε τη βάσιμη υποψία ότι και γι΄ αυτά θα υπάρξουν ευρωπαϊκές και "φιλοευρωπαϊκές" ανησυχίες καλό είναι να σοβαρευτούμε και ν΄ αφήσουμε στην άκρη τα "πιστοποιητικά αντιμιλιταρισμού".
Δεν θα σχολιάσουμε όσα άλλα είπε ο "φιλέλληνας" κατά τ΄ άλλα -όπως μας πληροφορεί ο συνάδελφος που πήρε τη συνέντευξη- Βέρνερ Χόϊερ. Τα λέει πάρα πολύ ωραία περί επνδύσεων στην εκπαίδευση,την τεχνολογία και την έρευνα. Δεν μας λέει το πως θα γίνουν όλα με τα "οικονομικά φάρμακα" που μας δίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more