Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πόσα θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας (ΠΙΝΑΚΑΣ)

teli1
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την παραφιλολογία πως θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας κατά 200 ευρώ στα οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να διαμορφώσει εκ νέου τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016.
Μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε και επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις αυξήσεις στα οχήματα που έχουν εκδόσει άδεια κυκλοφορίας από τον Νοέμβριο 2010, αλλά και για όσα οχήματα θα πάρουν άδεια από το νέο έτος, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2016.
Τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με κυβισμό 1.200 κ.εκ. έως 1.600 κ.εκ, θα έχουν σημαντική επιβάρυνση, σύμφωνα με το νέο σενάριο που έχει διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών. Αναμενόμενη κίνηση από το υπουργείο, δεδομένου ότι αυτή η κατηγορία Ι.Χ έχει τους περισσότερους ιδιοκτήτες.
Αν και τα μηδενικά τέλη καταργούνται, θα ισχύσουν για τα αυτοκίνητα με εκπομπή CΟ2 κάτω από 80 γρ./χλμ και όχι τα 100 γρ./χλμ. Μια άλλη σκέψη του οικονομικού επιτελείου είναι να αυξηθούν και οι συντελεστές για τα τέλη κυκλοφορίας που ελκύουν ρύπους 161 γρ./χλμ και πάνω.

Αναλυτικά ο πίνακας:

teli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more