Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Θα καταφέρει ο Ολάντ να ενώσει Ομπάμα και Πούτιν;

 
 
oland
 
Nαι υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ των προσφυγικών ροών και της "τρομοκρατικής απειλής" κατά τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, παρά τις φωνές που ακούγονται πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 
Οι πρόσφυγες είναι θύματα ενός αιματηρού πολέμου και θα πρέπει να τύχουν της προσοχής ή αν προτιμάτε της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά σίγουρα το μεγάλο κύμα που δέχτηκε η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες ήταν και η μεγάλη ευκαιρία για τους τζιχαντιστές ώστε να εισχωρήσουν στην καρδιά του δυτικού κόσμου. 
Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, αυτό των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ο Πρόεδρος Ολάντ έχει πάρει την απόφαση να στείλει ένα  μήνυμα ενότητας προ του κοινού κινδύνου τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς την Ρωσία λέγοντας πως παρά τις μεγάλες τους διαφορές και τις αντίθετες αντιλήψεις που έχουν πρέπει στον πόλεμο εναντίον του τρόμου που εκπροσωπεί το Ισλαμικό Κράτος να ομονοήσουν και να δράσουν από κοινού για τον σχηματισμό μιας  ευρείας συμμαχίας με τη συμμετοχή ολόκληρης της διεθνής κοινότητας. 
Το μήνυμα αυτό θα συνοδευθεί και με τις πρωτοβουλίες του γάλλου Προέδρου να επισκεφθεί  και την  Ουάσιγκτον και την Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, για συναντήσεις με τους Ομπάμα και Πούτιν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more