Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύγχυση: Καλεί σε διαδηλώσεις κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ταυτόχρονα εκθειάζει το μνημόνιο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ... ΠΑΡΑΦΩΝΙΩΝ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της “νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει”, βουλευτής του κόμματος δηλώνει πως “αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει” και άλλος χαρακτηρίζει τους τρομοκράτες που βρίσκονται στη φυλακή “πολιτικούς κρατούμενους”. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε σύγχυση ή αποδεικνύει τον πραγματικό του χαρακτήρα; Και το μεγάλο βέβαια ερώτημα είναι, πώς μπορεί να κυβερνήσει ένα τέτοιο κόμμα στις εξαιρετικά κρίσιμες τούτες ώρες που περνάει η χώρα;
Μάλιστα τα... κρούσματα αυτά έρχονται στην επιφάνεια μετά τις περίεργες ιδεοληψίες που δημιούργησαν πρόσφατα άλλα μεγάλα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αναφερόμαστε στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι γενοκτονία, στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και σε πολλά άλλα ζητήματα.

Ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης δήλωσε χθες “και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει” προσθέτοντας μάλιστα πως "ο δημόσιος τομέας όπως έχει χτιστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει”. Με τη δήλωση του αυτή απόρησε μέχρι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι ο πρώτος που έκανε τη δήλωση αυτή για το μνημόνιο.
Με tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και κάνοντας retweet τη δήλωση Σιμορέλη έγραψε, “ε τώρα τι να πω εγώ”.
Και πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί ένας βουλευτής αριστερού κόμματος να εκθειάζει με τέτοιο τρόπο το μνημόνιο και να στρέφεται κατά της μεγάλης δεξαμενής των ψηφοφόρων του που είναι το Δημόσιο.
Η δήλωση Σιμορέλη ήρθε να συμπληρώσει την ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάλεσε στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των Σωματείων ως αντίσταση στα μνημόνια και στους δανειστές.
«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.
Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το πρώτο σχόλιο ήταν ειρωνικό του στιλ, μήπως το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής νομίζει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη αντιπολίτευση ή σε προεκλογική περίοδο; Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει, ψήφισε το τρίτο πιο σκληρό μνημόνιο και συνεχίζει να εφαρμόζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2009.
Και δεν φτάνουν μόνο τα μνημόνια που εφαρμόζει, με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών και τις εξώσεις από τις πρώτες κατοικίες χιλιάδων Ελλήνων που ετοιμάζονται να φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν και δηλώσεις άλλων βουλευτών που επιτείνουν τη σύγχυση γύρο από την πολιτική που εφαρμόζει ή θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Μία εξ αυτών ήταν η δήλωση της βουλευτού Ελένης Σταματάκη, η οποία αναφορικά με την υπόθεση Πανούση χαρακτήρισε τους έγκλειστους τρομοκράτες “πολιτικούς κρατούμενους” των οποίων τα δικαιώματα ο ΣΥΡΙΖΑ ως θεσμικό κόμμα οφείλει να προστατεύσει.
Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι που οδήγησε στις εκλογές και τη δημιουργία της ΛΑΕ, ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να πιστεύει πώς περιορίστηκαν οι συνιστώσες και το κόμμα θα είναι πιο συμπαγές ελεγχόμενο. Οι παραφωνίες του τελευταίου όμως διαστήματος δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Κυβέρνηση και κόμμα κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις με πολλούς να αναρωτιούνται που θα βγάλει αυτή η κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more