Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ατυχής δήλωση του Δημήτρη Μπίνου

Η πολιτεία θεωρούσε τους Ντόπιους μη Έλληνες

Αρνητικός πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά θεωρείται ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος ο οποίος μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης συλλόγων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κου Φίλη, εκτός κειμένου έκανε λόγο για διώξεις που έχει υποστεί ο ντόπιος πληθυσμός της Μακεδονίας από την Ελληνική πολιτεία…
Αφού λοιπόν και πολύ ορθά καταδίκασε τις δηλώσεις Φίλη αλλά και ενίσχυσε πλήρως την θεωρία για την γενοκτονία που υπέστησαν οι Πόντιοι Έλληνες από τους Τούρκους, σε μια αποστροφή του λόγου τόνισε  «Και οι Ντόπιοι έχουν περάσει διαδικασίες διωγμών. Και οι Ντόπιοι φύγανε πάνω, χωρίς να θέλουν αρκετοί, γιατί τους κόλλησαν τη ρετσινιά. Και για χρόνια και οι Ντόπιοι δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στην δημόσια διοίκηση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελληνική πολιτεία μέχρι τα νεότερα χρόνια διόριζε Κρήτες και Πελλοπονήσιους στο Δημόσιο στη Μακεδονία, γιατί τους θεωρούσε τους άλλους μη Έλληνες». 

Σαφώς και αυτές οι δηλώσεις εκτός από ατυχείς θεωρούνται επικίνδυνες αυτή την εποχή που πλέον όλοι οι Έλληνες ενωμένοι αγωνίζονται μέσα στην κρίση την ίδια ώρα που οι διακρίσεις και τα πάθη του παρελθόντος έχουν πάει στην άκρη. Σε μια εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων είναι άδικο να λέγονται απόψεις οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχτούν ιστορικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more