Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Προς ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ της ΕΛ.ΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Επανήλθε τις τελευταίες εβδομάδες η έντονη φημολογία της κατάργησης του Α.Τ. Κρύας Βρύσης, με αφορμή την κατ΄ επίφαση δημόσια διαβούλευση της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, προσαρμοσμένη φυσικά στις απαιτήσεις των δανειστών, για δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ακόμα και των σωμάτων ασφαλείας.
Φυσικά η φημολογία αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κυκλοφορήσει πάρα πολλές φορές, άλλοτε εντονότερα και άλλοτε λιγότερα, μέσα στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδίου κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων και υπηρεσιών ανά την Ελλάδα, αλλά μέχρι σήμερα όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να πάρουν την ανάλογη πολιτική ευθύνη της υλοποίηση του.

Βέβαια οι σκέψεις της κατάργησης του Α.Τ.  δεν θα υπήρχαν εάν δεν υπήρχε και η κατά κάποιο τρόπο γνωμάτευση των τοπικών αστυνομικών αρχών, δηλαδή της αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας διαχρονικά η οποία σχεδόν ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν έχει θετική γνώμη για την λειτουργία του Α.Τ. Κρύας Βρύσης.
    Σε πρόσφατη μάλιστα τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον νυν Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, συζητώντας μαζί του για το ποια θα είναι η γνωμοδότηση της Αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας στο θέμα αυτό, δεν μας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, αλλά έκανε αναφορά την έλλειψη έμψυχου δυναμικού, στην έλλειψη  πρωτοβουλιών και δράσης στο ενεργητικό του Α.Τ. χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό και την οριστική λήψη κάποιας απόφασης είτε θετικής είτε αρνητικής όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε. Εμείς από την πείρα αλλά και τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και χρειάζεται η συντονισμένη αντίδραση όλων των φορέων του τόπου για την αποτροπή του μοιραίου !
Τα κριτήρια φυσικά με τα οποία θα προχωρήσουν στην ενέργεια της κατάργησης δεν έχουν κάποιο αντικειμενικό υπόβαθρο, με βάση τις συνθήκες, τις ιδιαιτερότητες και την παραβατικότητα της περιοχής μας, διαφορετικά θα είχαν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη οι μεγάλες ανάγκες που έχει η περιοχή της Κρύας Βρύσης για αστυνόμευση.
Μία περιοχή που βρίσκετε στην καρδιά του κάμπου με δαιδαλώδες οδικό δίκτυο διαφυγής, με έντονη την κυκλοφορία και παραγωγή ναρκωτικών, λόγο και του εύφορου εδάφους, εδώ και δύο μήνες περίπου τα ελικόπτερα της αστυνομίας σε καθημερινή βάση πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας για τον εντοπισμό καλλιεργειών χασίς, με την έντονη εγκληματικότητα, με πολύ συχνά φαινόμενα ληστειών και κλοπών κάθε είδους, την ύπαρξη υποκαταστημάτων δύο τραπεζών και γραφείου ΕΛΤΑ που χρήζουν της προστασίας, ιδιαίτερα τις περιόδους μεταφοράς χρηματαποστολών, την ύπαρξη στην πόλη δύο ενεργών κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάγκη κατά την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο της παρουσίας αστυνομικής δύναμης λόγο της ύπαρξης του τοπικού ΑΠΟΛΛΩΝΑ Κρύας Βρύσης στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία. Πέρα όλων αυτών, το Α.Τ. Κρύας Βρύσης ασχάλλετε σήμερα ,με όλη την γκάμα των αστυνομικών υποθέσεων, όπως της ασφάλειας, των τροχαίων, των ναρκωτικών κ.α. αντικειμένων
Χαρακτηριστική είναι η απόπειρα 5 ληστειών μέσα σε ένα βράδυ, μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο  στην πόλη μας (σχετικό ρεπορτάζ έχουμε σε άλλη στήλη μας) και η άμεση επέμβαση των ανδρών του Α.Τ. Κρύας Βρύσης αποσοβώντας σοβαρές απώλειες κλοπιμαίων !
Η πλησιέστερη περιμετρικά αστυνομική δύναμη βρίσκετε στα 25 χλμ κάτι που σημαίνει ότι σε μία έκτακτη ανάγκη θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά για την άμεση μετάβαση αστυνομικής δύναμης στην Κρύα Βρύση, ενώ με την κατάργηση του Α.Τ. αφήνετε αφύλακτη μία έκταση ακτίνας 50 χλμ. περιμετρικά !
Η επίφαση της μείωσης του κόστους λειτουργίας του πέφτει επίσης στο κενό διότι το κτήριο της Αστυνομίας στην Κρύα Βρύση είναι ιδιόκτητο, πρόσφατα ανακαινισμένο και δεν έχει ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση στο προϋπολογισμό της υπηρεσίας, ενώ η η λογική της εξοικονόμησης προσωπικού και αυτή δεν έχει ισχύει διότι από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό ένας πολύ μικρός αριθμός ενδέχεται να εγκατασταθεί σε μάχιμη θέση !
Αντίθετα με άλλα αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Σκύδρας,  θα παραμείνει ενεργώ ενώ βρίσκετε μόλις στα 10 χλμ από την μεγαλύτερη σε δύναμη αστυνομία του νομού, αυτή της Έδεσσας.
Κύριοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, κύριοι πολιτικοί παράγοντες του τόπου δημοτικοί και κοινοβουλευτικοί. Φτάνει ο εμπαιγμός των Κρυαβρυσιωτών και σε ότι αναγράφει το όνομα της πόλης μας. Δεν θέλουμε την πολιτική των ανακοινώσεων, των δελτίων τύπου, και του φιλικού χτυπήματος της πλάτης μας. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη για τις τυχοδιωκτικές ενέργειες κατάργησης δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη μας, με κορυφαία αυτή του Δήμου Κρύας Βρύσης πριν από 5 χρόνια και σήμερα του Α.Τ. Κρύας Βρύσης. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, την ενδυνάμωσή του και την επέκταση του χώρου ευθύνης του και στα όρια του πρώην Δήμου Μ. Αλεξάνδρου.


Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more