Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Bill Gates: Μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να σώσει τον πλανήτη


O πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates, δήλωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι πολύ εγωιστικός και αναποτελεσματικός για την παραγωγή αποτελεσματικών εναλλακτικών μορφών ενέργειας ως λύση για τα ορυκτά καύσιμα.
Κατά την ανακοίνωση του σχεδίου του να δαπανήσει 2 δις δολάρια από τον πλούτο του για την πράσινη ενέργεια, στη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο ιδρυτής της Microsoft κάλεσε τους δισεκατομμυριούχους να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να απαλλαγούν από τα ορυκτά καύσιμα με παρόμοιες πράξεις φιλανθρωπίας.
Όπως δήλωσε:
Δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Ακόμα κι αν έχετε μια νέα πηγή ενέργειας που κοστίζει το ίδιο με τη σημερινή και δεν εκπέμπει CO2, θα είναι αβέβαιο αν θα λειτουργεί σε σχέση με ό, τι ήδη λειτουργεί τώρα, σε απίστευτη κλίμακα και έχει περάσει μέσα από όλα τα ρυθμιστικά προβλήματα.
Χωρίς έναν ουσιαστικό φόρο διοξειδίου του άνθρακα, δεν υπάρχει κίνητρο για τους καινοτόμους ή τους αγοραστές για να αλλάξουν.
Από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ (Δημοκρατικές και Ρεπουμπλικανικές) έχουν ορίσει την εξέλιξη της τεχνολογίας σχεδόν σε κάθε τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας είναι σε γενικές γραμμές δεξιός.
Το πρόβλημα του κλίματος πρέπει να λυθεί στις πλούσιες χώρες. Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να λύσουν το πρόβλημα των εκπομπών CO2, και όταν το κάνουν, ελπίζω ότι θα το κάνουν αρκετά φτηνό για όλους τους άλλους.
Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει σημειώσει άνοδο πράσινων επενδύσεων μπροστά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, παρά το ότι παραμένει η πιο ρυπογόνα χώρα στον κόσμο σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.
Μεταξύ του 2000 και του 2012, η ηλιακή παραγωγή ενέργειας στην Κίνα αυξήθηκε από 3 στα 21.000 μεγαβάτ, μια αύξηση 67 % μεταξύ 2013 και 2014. Το 2014 μειώθηκαν οι εκπομπές CO2 της χώρας το 1%.
Εν τω μεταξύ, οι εκπομπές του θερμοκηπίου της Γερμανίας βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από το 1990, και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει μια μείωση των εκπομπών της τάξης του 13,35% κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ανά τρίμηνο, από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more