Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Το ρωσικό υπερόπλο του μέλλοντος τρομάζει το ΝΑΤΟ





rws



Τα όπλα που βλέπαμε στις ταινίες με ανεξάρτητη τεχνητή νοημοσύνη γίνονται πραγματικότητα καθότι ρωσική εταιρία δοκίμασε με επιτυχία λογισμικό που πράττει αυτοβούλως, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.
Η εταιρία όπλων Rocstec έχει αναπτύξει λογισμικό που προσφέρει σε στρατιωτικά και πολιτικά ρομπότ την απαραίτητη νοημοσύνη ώστε να εκτελούν περίπλοκες εργασίες μόνα τους.
Η ομάδα θα αποτελείται από δέκα ρομποτικά συγκροτήματα που θα έχουν εγκατεστημένο το πρόγραμμα Unicom ΑΙ και θα επικοινωνούν, διανέμοντας ρόλους μεταξύ τους ενώ μόνα θα επιλέγουν το διοικητή της ομάδας.
Είναι ικανό να επιλέξει κυρίαρχες θέσεις στη μάχη, να εντοπίσει στόχους, να ζητήσει έγκριση εξάλειψης στόχου από χειριστές-ανθρώπους καθώς και να εξουδετερώσει τους στόχους. Για το τέλος, μπορεί να ζητήσει αυτόματα αντικαταστάσεις για απενεργοποιημένα μηχανήματα.
«Αυτό είναι το πρώτο  σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τέτοιας ποιότητας που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις δοκιμές και έχει περάσει στον πελάτη. Η τεχνολογία ετοιμάζεται για εγκατάσταση σε ρομποτικά συστήματα στην πραγματική ζωή, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Το λογισμικό σύστημα έχει περάσει όλες τις [κυβερνητικές] επιτροπές», κατέστησε σαφές ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ΟΡΚ Sergey Skokov.
«Με τη Unicum, τα ρομπότ θα είναι ικανά να εκτελούν καθήκοντα ανεξάρτητα, να βλέπουν και να αξιολογούν την κατάσταση, σχεδιάζοντας νέες πορείες, καθώς και επικοινωνία με άλλες συσκευές. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία ολοκληρωμένης τεχνητής νοημοσύνης, ενεργοποιώντας μηχανισμούς με σχεδόν ανθρώπινες ικανότητες», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more