Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ολάντ: Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας

olant7
Στις 10:00πμ, πέρασε το κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
«Ξέρω τι υπέστη ο Ελληνικός λαός με την κρίση. Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας όπως και σε όλη την ιστορία μας γιατί έχουμε κοινές αξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ μετά την σύντομη ξενάγηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι μετά από αυτή την κρίσιμη φάση η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να τη στηρίζει.
«Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα στη δοκιμασία αυτή» επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Ολάντ, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση.
«Ηρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια, πρέπει να είναι και πράξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεστε στην Ελλάδα σε επίσημη επίσκεψη που την οργανώναμε καιρό τώρα αλλά πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή» επισημαίνοντας τη φράση του Γάλλου προέδρου ότι «τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και τι η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more