Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Εκατοντάδες των προσφύγων στη Γερμανία "εξαφανίζονται μυστηριωδώς".


refugees missing 0
Τουλάχιστον 700 από τους περίπου 4.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι είχαν αρχικά στεγαστεί στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έχουν "εξαφανιστεί μυστηριωδώς», σύμφωνα με έρευνα της Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).
Επειδή πολλοί από τους πρόσφυγες δεν είχαν εγγραφεί ακόμη, στη Γερμανία, δεν είναι γνωστό ποιοί είναι ή πού θα μπορούσαν να έχουν πάει. Αυτό φέρει τις τοπικές αρχές στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν ιδέα για το που μπορεί να βρίσκονται.
Ένας τοπικός βουλευτής επισκέφθηκε ένα κέντρο προσφύγων στο Lingen, για να διαπιστώσει ότι περισσότεροi από τους μισούς από τις 212 πρόσφυγες είχαν ήδη φύγει.
Ο Timo Frers, εκπρόσωπος για την πόλη του Delmenhorst, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες δεν ξέρουν που θα τους πάνε μετά την άφιξή τους στη Βαυαρία. «Τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Πρόσφατα δώσαμε ένα χάρτη της Γερμανίας, ώστε να μπορούν να προσανατολιστούν".
Σύμφωνα με το Σπούτνικ, κάποιοι έχουν σκεφτεί ότι οι μετανάστες αναχώρησαν από την κυρίως αγροτική επαρχία, είτε για να επανενωθούν με τους συγγενείς τους ή gia να αναζητήσουν πιο ελκυστικούς τόπους για να μείνουν, κάπου αλλού στη Γερμανία ή ακόμα και στο εξωτερικό. Άλλοι επισημαίνουν την αποτυχία να παρέχουν επαρκή στέγαση για τους πρόσφυγες.
Ως αποτέλεσμα, η οργή εξαπλώνεται και στους κατοίκους επίσης: "Στο Φράιμπεργκ της Σαξονίας την Κυριακή το απόγευμα οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν τους αιτούντες άσυλο φτάνοντας σε ένα κέντρο προσφύγων. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν ένα λεωφορείο με καθιστική διαμαρτυρία.
Μερικοί άνθρωποι έριξαν μήλα στο λεωφορείο, ενώ άλλοι κροτίδες, ανέφερε η Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (BKA), οι πολιτικοί που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να τους επιτεθούν ακροδεξιές ομάδες. Νωρίτερα τον Οκτώβριο στην Κολωνία η Δήμαρχος Henriette Reker μαχαιρώθηκε κατά την προεκλογική της εκστρατεία από κάποιον με αντι-προσφυγικά κίνητρα.
Το χειρότερο θα ήταν αν ένας ή περισσότεροι από τους "εξαφανισμένους" πρόσφυγες ήταν να επανεμφανιστούν με βίαιες διαθέσεις αλλού στη Γερμανία, ή την Ευρώπη, οδηγώντας σε αιματοχυσία ή θύματα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε αποστροφή εναντίον των μεταναστών "εισβολέων" και θα οδηγούσε σε μια πολύ μεγαλύτερη κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more