Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Έληξε με επιτυχία η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο δια βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Έδεσσας




Το  Κέντρο συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη λειτουργία του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
Οι αιτήσεις στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου πλησίασαν τις 450, ενώ προχωρεί η ηλεκτρονική τους καταχώρηση και επεξεργασία. Οι εκπαιδευόμενοι -όπως έχει δηλωθεί- θα ειδοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τη σειρά κατάθεσης της αίτησής τους.

Ενώ η περσινή περίοδος λειτουργίας του ΚΔΒΜ ήταν σύντομη και δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα αιτήματα όλων των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να γίνουν μόνο τα 25ωρης διάρκειας προγράμματα, φέτος ξεκινήσαμε με πολλές επιλογές και νέα πρωτοπόρα προγράμματα και συνεργασίες (μεγαλύτεροι κύκλοι ξένων γλωσσών, νέες τεχνολογίες, εργαστήρια εικαστικών, χειροτεχνίας, υφαντικής κ.α.). Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμά μας, αποδεικνύοντας ότι η όρεξη για μάθηση δεν έχει ηλικία. Ευχαριστούμε θερμά τους υποψήφιους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more